Αρχική » Όροι χρήσης & GDPR
  1. Σκοπός της ιστοσελίδας

Η ιστοσελίδα https://kalos.gr/ είναι μια σελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου προσβάσιμη μέσω του διαδικτύου. Προσφέρει αρώματα,καλλυντικά,δερμάτινα είδη, αξεσουάρ (ενδεικτικά τσάντες, πορτοφόλια, κοσμήματα, φουλάρια) και ρούχα για λιανική πώληση σε χρήστες του διαδικτύου ή σε χρήστες που πλοηγούνται στην Ιστοσελίδα. Αποτελεί την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΥ ΟΕ».

Η χρήση αυτής της σελίδας από οποιοδήποτε πρόσωπο με σκοπό την επίσκεψη, την αγορά ή την λήψη συμβουλών (παρακάτω «επισκέπτης»), διέπεται από αυτούς τους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης (παρακάτω αναφέρονται ως «ΓΟΠΧ»).

  1. Πολιτική απορρήτου και Cookies

Η https://kalos.gr συλλέγει προσωπικά στοιχεία στα πλαίσια της παρούσας ιστοσελίδας. Οι όροι χρήσης αυτών των στοιχείων περιγράφονται στην ενότητα «Πολιτική απορρήτου και Cookies» αυτής της Ιστοσελίδας. Οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι αυτή η αυτόματη επεξεργασία πληροφοριών υπόκειται στις διατάξεις των Νόμων Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως αυτές εκάστοτε ισχύουν.

Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγει η https://kalos.gr/ συλλέγονται, επεξεργάζονται, καταχωρούνται και αποθηκεύονται με διακριτικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

  1. Πνευματική Ιδιοκτησία

3.1. Ιστοσελίδα

Η σελίδα και κάθε απαραίτητο λογισμικό που χρησιμοποιείται σε σχέση με αυτήν μπορεί να περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες, που προστατεύονται από τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Ως εκ τούτου, εκτός και αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με τα αρχεία που περιέχονται στην ιστοσελίδα και με κάθε στοιχείο που έχει δημιουργηθεί για την σελίδα (εικόνες, ήχοι, κείμενα, γραφικά, διαγράμματα κλπ), συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού, των βάσεων δεδομένων και των ενημερωτικών κειμένων, είναι αποκλειστική ιδιοκτησία της https://kalos.gr/ και δεν παρέχεται οποιαδήποτε άλλη άδεια, καθώς και κανένα άλλο δικαίωμα, εκτός από αυτό της ανάγνωσής τους από τους χρήστες του διαδικτύου.

Η αναπαραγωγή μέρους ή ολόκληρου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή επιτρέπεται μόνο για ιδιωτική χρήση. Κάθε αναπαραγωγή και κάθε χρήση αντιγράφων της ιστοσελίδας και του περιεχομένου της απαγορεύεται ρητά.

Απαγορεύεται επίσης η αντιγραφή, η τροποποίηση, η δημιουργία παράγωγων σχεδίων, η συναρμολόγηση, η μετάφραση (εκτός για τις περιπτώσεις που προβλέπονται από τον νόμο), η πώληση, η εκχώρηση, η υπο-αδειοδότηση και η μεταβίβαση κάθε μορφής των δικαιωμάτων που συνδέονται με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Επίσης απαγορεύεται ρητά η τροποποίηση του Περιεχομένου ή του Λογισμικού, επιμέρους ή ολόκληρου ή η χρήση τροποποιημένων εκδόσεων του λογισμικού με σκοπό την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις Υπηρεσίες ή την πρόσβαση στην Ιστοσελίδα μέσω μιας διαφορετικής διεπαφής από αυτήν που παρέχεται στον Επισκέπτη από την https://kalos.gr/ για αυτό το σκοπό.

  1. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσω λογαριασμό προκειμένου να προβώ σε αγορά;

Δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε λογαριασμό χρήστη προκειμένου να προβείτε σε μία αγορά, καθώς υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ως επισκέπτη (γρήγορη αγορά - fastbuy).

  1. Δημιουργία Λογαριασμού Χρήστη

5.1. Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε Λογαριασμό χρήστη ως εξής:

Μεταβαίνετε στην αρχική σελίδα στο εικονιδιο χρηστη που εμφανίζεται πάνω δεξιά «Login» ή κατω αριστερα στο "O Λογαριασμός μου" και μετα πατατε το «ΕΓΓΡΑΦΗ» . Καταχωρώντας τα στοιχεια σας και πατώντας «Καταχώρηση», αιτείστε τη δημιουργία λογαριασμού στο eshop. Κατόπιν θα λάβετε στη δηλωθείσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας μήνυμα από την εταιρεία ότι δημιουργήσατε λογαριασμό στο eshop.  Εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό κατά το στάδιο υποβολής παραγγελίας κατά τα οριζόμενα κατωτέρω. Με την υποβολή της αίτησης εγγραφής, καλείστε να διαβάσετε και να αποδεχτείτε τους παρόντες Όρους χρήσης, καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του eshop, πατώντας στην αντίστοιχη δήλωση και πατώντας το κουμπί «ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ». 5.2. Πίνακας Διαχείρισης των δεδομένων σας: Μπορείτε να επιλέξετε εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε υπενθυμίσεις για προϊόντα που έχετε ξεχάσει στο καλάθι σας, καθώς και εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία (newsletter) με γενική εμπορική επικοινωνία. Επίσης θα έχετε στην διάθεσή σας στον Λογαριασμό σας και εργαλείο διαχείρισης των επιλογών σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όπου θα μπορείτε ανά περίπτωση είτε να δίνετε συγκατάθεση για επικοινωνία είτε να προβαίνετε σε ανάκληση αυτής (πχ επειδή έχετε ήδη συναινέσει να λαμβάνετε επικοινωνία ή επειδή έχουμε το έννομο συμφέρον να επικοινωνούμε μαζί σας λόγω προηγούμενης συναλλαγής με την εταιρεία μας).

5.3. Ορθότητα υποβαλλόμενων δεδομένων: Καλείστε να εισάγετε κατά την εγγραφή σας τα υποχρεωτικά (ή/και τα προαιρετικά, εφόσον σας ζητούνται και το επιθυμείτε) στοιχεία εγγραφής σας. Σε περίπτωση που πραγματοποιήσετε αγορά, θα κληθείτε στην συνέχεια να συμπληρώσετε και (να αποθηκεύσετε στον Λογαριασμό σας για διευκόλυνσή σας στις επόμενες αγορές σας αν θέλετε) τα στοιχεία που σχετίζονται με την τιμολόγηση ή/και την παράδοση των προϊόντων (π.χ. τηλέφωνο, διεύθυνση παράδοσης, στοιχεία τιμολόγησης). Οποιοδήποτε στοιχεία μας γνωστοποιείτε πάντως, είτε μέσω του Λογαριασμού σας είτε για την ολοκλήρωση της αγοράς σας μέσω fastbuy, εγγυάστε ότι είναι απολύτως ορθά, αληθή, ακριβή και επικαιροποιημένα και ότι τα γνωστοποιείτε σε εμάς νομίμως.

Μπορείτε να τροποποιήσετε, επικαιροποιήσετε ή διορθώσετε ανά πάσα στιγμή τα προσωπικά δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο λογαριασμό σας, εισερχόμενος στο λογαριασμό σας και συγκεκριμένα στον Συνδεσμο “LINK” «Διαχείριση / Aλλαγή Στοιχείων». Ακόμη μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας και τα στοιχεία σας τελείως ακολουθώντας την διαδικασία, που αναφέρεται κατωτέρω. Περισσότερα για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο eshop μας από την εταιρεία μας μπορείτε να δείτε στην Πολιτική Απορρήτου.

5.4. Εκ του νόμου υποχρέωση του eshop για ενημέρωσή σας για την εξέλιξη της παραγγελίας σας: Η Εταιρείαμε βάση την νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή οφείλει να αποστείλει σε εσάς ενημερώσεις στο πλαίσιο σύναψης και εκτέλεσης της σύμβασης πώλησης εξ αποστάσεως (προσυμβατικά ή μετά την σύμβαση). Υπογραμμίζεται ότι κάθε τυχόν ενημέρωση που θα πραγματοποιείται (στο πλαίσιο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της επιχείρησης από την πώληση – συμβατικών ή νόμιμων) στην ηλεκτρονική διεύθυνση ή σε άλλο στοιχείο επικοινωνίας που έχετε γνωστοποιήσει κατά την δημιουργία λογαριασμού ή κατά την διενέργεια των αγορών σας στο Eshop, θα θεωρείται ως έγκυρη έστω και αν δεν παραδίδεται σε εσάς εξαιτίας σφάλματος στα αναγραφόμενα από εσάς στοιχεία ή/και λόγω τεχνικής ή άλλης βλάβης στον διακομιστή σας, ή/και στο τηλέφωνό σας, ή/και στον τηλεπικοινωνιακό σας πάροχο, ή/και λόγω αλλαγής των στοιχείων σας (εφόσον δεν έχετε ενημερώσει εγκαίρως την εταιρεία σχετικά). Σε περίπτωση που οι συμβατικές ή νόμιμες υποχρεώσεις της εταιρείαςδεν εκπληρωθούν εγκαίρως και προσηκόντως εξαιτίας της χρήσης αναληθών, λανθασμένων ή μη επικαιροποιημένων προσωπικών στοιχείων τα οποία δηλώνετε, η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει. Επιπλέον φέρετε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία ή βλάβη επέλθει στην Εταιρεία εξαιτίας αναληθών, εσφαλμένων ή μη επικαιροποιημένων στοιχείων που δηλώθηκαν από εσάς.

5.5 Προστασία κωδικών λογαριασμού: Απαραίτητο στοιχείο αποτελεί επίσης και η δημιουργία ενός μυστικού κωδικού σύνδεσης στον Λογαριασμό σας τον οποίο θα θέσετε ο ίδιος. Με τον κωδικό αυτό θα αποκτάτε πρόσβαση στον Λογαριασμό σας όποτε επιθυμείτε. Ο κωδικός αυτός σας ταυτοποιεί και πρέπει να τον διατηρείτε πάντοτε μυστικό και ασφαλή. Οφείλετε να αποφεύγετε τελείως την παραχώρηση του κωδικού πρόσβασης σε τρίτους προκειμένου να αποτραπεί η οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση και φέρετε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την προστασία του μυστικού κωδικού πρόσβασης που έχετε δημιουργήσει και χρησιμοποιείτε για την είσοδό σας στο λογαριασμό σας. Επίσης, οφείλετε να ενημερώνετε άμεσα την εταιρεία αν έχετε λόγους να πιστεύετε ότι:

  1. i) Ο μυστικός κωδικός πρόσβασης θα μπορούσε ή ενδέχεται να έχει γίνει γνωστός σε τρίτο ή
  2. ii) Υπάρχει κίνδυνος ο κωδικός πρόσβασής σας να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδειά σας.

Φέρετε  την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια (πράξη ή παράλειψη) πραγματοποιείται μέσω του λογαριασμού σας. Η επιχείρηση αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης για ζημίες που προκύπτουν από τη χρήση του λογαριασμού λόγω μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης ή χρήσης του λογαριασμού σας, εφόσον δεν έχετε προηγουμένως ενημερώσει την επιχείρηση προσηκόντως στην ηλεκτρονική διεύθυνση Support@kalos.gr Σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό σας, θα πρέπει να θέσετε νέο κωδικό εξ αρχής, καθώς ο κωδικός που θέτετε  κρυπτογραφείται και δεν είναι δυνατή η ανάκτηση του.

 

5.6. Διαγραφή Λογαριασμού: Μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας ανά πάσα στιγμή ελεύθερα και κατά βούληση, αποστέλλοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@kalos.gr, αιτούμενοι την διαγραφή του λογαριασμού σας. Μετά την απενεργοποίηση του Λογαριασμού σας, αφαιρούνται τυχόν προσωπικά δεδομένα σας, ενώ τυχόν δεδομένα παραγγελιών που πρέπει να διατηρηθούν για άλλους σκοπούς, διατηρούνται ανώνυμα ή ψευδωνυμοποιημένα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία μπορεί να διακόψει τον Λογαριασμό σας, σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας του eshop ή που διαπιστωθεί ή υπάρξουν υπόνοιες ή καταγγελίες για παράνομη χρήση του Λογαριασμού σας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο  που σχετίζεται με την παρούσα συμβατική σχέση και γενικά η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί την πώληση προϊόντων σε εσάς σε περίπτωση παράβασης των παρόντων όρων. Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, θα ενημερώνεστε μέσω σχετικού email, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει.

  1. Υποβολή παραγγελίας και ολοκλήρωση αγοράς

6.1. Επιλογή προϊόντων:Εισερχόμενοι στο ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να επιλέξετε το προϊόν που σας ενδιαφέρει, ανατρέχοντας στην αντίστοιχη κατηγορία προϊόντων. Πατώντας πάνω στο προϊόν που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να δείτε φωτογραφία του προϊόντος, καθώς και την περιγραφή του και τυχόν οδηγίες  χρήσης του, όπως έχουν συγγραφεί με βάση τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί από τον προμηθευτή του προϊόντος. Δεδομένου ότι η περιγραφή των προϊόντων περιλαμβάνει απλώς κάποια κύρια χαρακτηριστικά, μπορείτε σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε απορία ή χρειάζεστε διευκρίνιση για οποιοδήποτε προϊόν και περισσότερες λεπτομέρειες να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να επισκεφθείτε το φυσικό κατάστημα. Επίσης, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει ένα προϊόν, αλλά εμφανίζεται ως μη διαθέσιμο, μπορείτε να μας ζητήσετε να σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν θα είναι ξανά διαθέσιμο, συμπληρώνοντας το email σας.

WishList: Η Εταιρεία παρέχει επιπλέον και εργαλείο λίστας επιθυμιών (“Wishlist”), όπου μπορείτε να αποθηκεύετε τα αγαπημένα σας προϊόντα προς αγορά σε επόμενη επίσκεψή σας, εφόσον έχετε Λογαριασμό και επιλέξετε την δυνατότητα αυτή. Η προσθήκη του προϊόντος στην WishList δεν αποτελεί και δέσμευση του προϊόντος. Το προϊόν ελέγχεται για την διαθεσιμότητά του κατά τον χρόνο υποβολής της παραγγελίας σας και ισχύει η τιμή που έχει διαμορφωθεί κατά τον χρόνο υποβολής της παραγγελίας και εμφανίζεται στο eshop.

6.2. Προσθήκη στο καλάθι: Μπορείτε  να προσθέσετε τα προϊόντα που επιλέγετε στο καλάθι αγορών σας πατώντας στο αντίστοιχο κουμπί «Αγορά». Έχετε ανά πάσα χρονική στιγμή τη δυνατότητα να δείτε λεπτομέρειες σε σχέση με το περιεχόμενο του καλαθιού σας (δηλαδή Προϊόντα τα οποία έχετε επιλέξει σε προηγούμενα στάδια να αγοράσετε) και να ενημερωθείτε για το κόστος αυτών καθώς και για το κόστος αποστολής (προσωρινά στοιχεία). Ταυτόχρονα σας παρέχεται η δυνατότητα τροποποίησης του περιεχομένου του καλαθιού με τη διαγραφή μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του ή την αλλαγή των ποσοτήτων που έχετε επιλέξει.

6.3. Ολοκλήρωση επιλογής προϊόντων για υποβολή παραγγελίας:

Κατόπιν, περνάτε στο επόμενο στάδιο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της υποβολής της παραγγελίας σας. Στο σημείο αυτό καλείστε:

  • είτε να δημιουργήσετε λογαριασμό χρήστη (ή να συνδεθείτε αν έχετε ήδη λογαριασμό),
  • είτε να προβείτε σε ολοκλήρωση της αγοράς ως επισκέπτης – γρήγορη αγορά (fastbuy) (χωρίς δηλαδή να δημιουργήσετε λογαριασμό χρήστη).

Μετά την συμπλήρωση των στοιχείων σας καλείστε να συμπληρώσετε:

α) τον τρόπο παραλαβής, το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη και τη διεύθυνση παραλαβής, το τηλέφωνο του παραλήπτη και τυχόν σχόλια που αφορούν την αποστολή. Με τη συμπλήρωση του ταχυδρομικού κώδικα, υπολογίζεται και το κόστος των μεταφορικών. Σε περίπτωση που υποβάλλετε την παραγγελία σας, ενώ είστε συνδεδεμένος στο λογαριασμό σας, τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται ως προσυμπληρωμένα. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε μια νέα διεύθυνση.

β) τα στοιχεία χρέωσης (εφόσον είναι διαφορετικά από αυτά της αποστολής)

γ) το παραστατικό που επιθυμείτε να εκδοθεί για τη αγορά σας (απόδειξη ή τιμολόγιο)

δ) τον τρόπο αποστολής

ε) τον τρόπο πληρωμής (βλ. κατωτέρω)

Κατά το στάδιο αυτό θα βλέπετε μια προεπισκόπηση των προϊόντων και θα ενημερώνεστε για το συνολικό κόστος της παραγγελίας (συνολική τιμή, κόστος μεταφορικών).

6.5. Ολοκλήρωση παραγγελίας και σύναψη σύμβασης αγορών:

i)Εφόσον επιθυμείτε την αγορά των προϊόντων αυτών,  θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε προσεκτικά και να αποδεχτείτε τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις και κατόπιν συνεχίζετε πατώντας το κουμπί «Ολοκλήρωση Παραγγελίας» με υποχρέωση πληρωμής. Με τον τρόπο αυτό συνάπτετε σύμβαση αγοράς των προϊόντων που έχετε επιλέξει με την εταιρεία. Με την ολοκλήρωση της αγοράς θα λάβετε αυτόματα ενημερωτικό email ότι λάβαμε την παραγγελία σας. 

  1. i) Το eshop συνδέεται με την αποθήκη της εταιρείας – καταστήματος μέσω αυτοματοποιημένων μηχανισμών για τη διαπίστωση της άμεσης διαθεσιμότητας ενός προϊόντος. Εντούτοις, σε περίπτωση που από λάθος στη λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου της αποθήκης περί διαθεσιμότητας προϊόντος, κάποιο προϊόν τελικά δεν είναι διαθέσιμο, θα ενημερώνεστε σχετικά με email ή τηλεφωνικά για την ακύρωση της παραγγελίας και την υπαναχώρηση από την πλευρά μας από τη σύμβαση αγοράς και θα σας επιστρέφεται το τίμημα που έχετε ήδη καταβάλλει.

iii) Η επιχείρηση λαμβάνει κάθε απαραίτητο μέτρο για την ορθή αναγραφή των τιμών επί των προσφερόμενων προϊόντων. Ωστόσο, είναι πιθανό λόγω τεχνικού σφάλματος, να υπάρξει σφάλμα στη τιμή και επομένως, στην περίπτωση αυτή θα ενημερώνεστε σχετικά  με email. Σας παρακαλούμε σε περίπτωση που τυχόν θεωρήσετε ότι υπάρχει προφανές σφάλμα σε τιμή προϊόντος, να μας ενημερώνετε σχετικά και να απέχετε από την αγορά του.

6.6.Ενημέρωση για παράδοση στην μεταφορική: Θα ενημερώνεστε στα στοιχεία που μας δώσατε με ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν το προϊόν θα δοθεί προς παράδοση στην εταιρεία ταχυμεταφορών που θα περιλαμβάνει και τα απαραίτητα στοιχεία για την παρακολούθηση παράδοσης της παραγγελίας από εσάς. Θα γινει αποστολη αυτοματοποιημένου  μηνυματος όταν γινει η αφιξη του δεματος σας στον εκαστοτε σταθμο      (ELTA COURIER) της περιοχης σας.Ο ταχυμεταφορέας θα επικοινωνεί μαζί σας τηλεφωνικά, ώστε να ορίσετε από κοινού την ημέρα και ώρα παράδοσης της παραγγελίας. Εάν ο ταχυμεταφορέας δεν σας βρει στη δηλωθείσα διεύθυνση αποστολής για να σας παραδώσει την παραγγελία σας, θα επικοινωνεί μαζί σας για δεύτερη φορά την επόμενη μέρα, ώστε να ορίσετε εκ νέου ημερομηνία και ώρα παράδοσης της αποστολής. Εάν και πάλι δεν καταστεί εφικτή η παράδοση της αποστολής, η παραγγελία σας θα παραμείνει στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών για εφτά ημερολογιακές ημέρες, από την πρώτη τηλεφωνική ενημέρωσή σας από τον ταχυμεταφορέα για δέματα με επιλεγμένο τρόπο πληρωμής την Αντικαταβολή και 14 ημερολογιακές ημέρες για ολους τους αλλους τροπους πληρωμης , εν συνεχεία θα επιστρέφεται στην εταιρεία.

  1. Τι ισχύει σε σχέση με τις τιμές των προϊόντων;

7.1. Οι τιμές των προϊόντων που αναγράφονται στο Eshop είναι σε ευρώ και συμπεριλαμβάνουν τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ). Οι τιμές που αναγράφονται στο eshop  ισχύουν μόνο για τα προϊόντα που αγοράζονται αποκλειστικά από το ηλεκτρονικό κατάστημα και δεν θα πρέπει να συγχέονται με αναγραφόμενες τιμές προϊόντων στο φυσικό κατάστημα της εταιρείας(όπου ενδέχεται να υπάρχει διαφορετική τιμή). Οι αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν τις πρόσθετες απαιτούμενες επιβαρύνσεις αποστολής, οι οποίες προστίθενται και για τις οποίες σας ενημερώνουμε πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας.  Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα οποτεδήποτε, να αλλάξει την εμπορική της πολιτική, σε σχέση με το κόστος παράδοσης και τους τρόπους αποστολής και πληρωμής, ενημερώνοντας σας πριν από τη σύναψη της εκάστοτε αγοράς για το τι ισχύει κάθε φορά.

7.2. Η εταιρεία διατηρεί εν γένει το δικαίωμα, το οποίο αποδέχεστε, να διαμορφώνει ελεύθερα τις τιμές των προϊόντων, να τις τροποποιεί και να αλλάζει ή να αποσύρει τις προσφορές οποτεδήποτε με απλή ενημέρωση με ανάρτηση στο eshop της. Παρόλο που η εταιρεία καταβάλλει τη δέουσα επιμέλεια να διασφαλίσει ότι όλες οι λεπτομέρειες, οι περιγραφές και οι τιμές που εμφανίζονται στην παρούσα Ιστοσελίδα είναι ακριβείς, ενδέχεται να προκύψουν σφάλματα. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία επιφυλάσσεται για τυχόν ακύρωση αγοράς, εάν διαπιστωθεί λάθος τιμή σε προϊόν κατόπιν ελέγχου της ορθότητας της τιμής που αναγράφεται στο eshop, ενώ οφείλετε να ελέγχετε τις τιμές όταν παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση κατά τα ανωτέρω.

  1. Τρόποι πληρωμής: Για την αγορά προϊόντων μέσω του Eshop, οι προβλεπόμενοι τρόποι πληρωμής είναι:
  • με αντικαταβολή (μόνο με μετρητά) κατά την παράδοση του προϊόντος (το επιτρεπτό όριο για την καταβολή του αντιτίμου σε μετρητά είναι αυτό που ορίζεται κάθε φορά από τη νομοθεσία),
  • με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Σε περίπτωση πληρωμής του τιμήματος με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με τις κάρτες που γίνονται αποδεκτές από το Eshop (και εμφανίζονται στο σημείο διευθέτησης πληρωμής). Εφόσον επιλέξετε ως τρόπο πληρωμής την πιστωτική κάρτα, η διαδικασία θα πραγματοποιείται και θα ολοκληρώνεται δια μέσου αναγνωρισμένου τραπεζικού ιδρύματος που παρέχει κατά δήλωσή του όλα τα εχέγγυα ασφαλείας των ηλεκτρονικών πληρωμών. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων πληρωμής που υποβάλλετε εσείς ο ίδιος, πραγματοποιείται από τον συνεργαζόμενο χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Η Εταιρεία δικαιούται επίσης να απορρίψει παραγγελία ή να υπαναχωρήσει από την πώληση οποτεδήποτε, εφόσον διαπιστωθεί ή υφίσταται το ενδεχόμενο να υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με τα στοιχεία της κάρτας. Εξυπακούεται ότι φέρετε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την ορθή εισαγωγή και συμπλήρωση των στοιχείων της κάρτας σας στο σύστημα πληρωμών.

  • μέσω τραπεζικής κατάθεσης, σε λογαριασμό της εταιρείας, που θα σας αποστέλλεται μέσω e-mail, μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή, η παραγγελία θα ετοιμάζεται προς αποστολή, μετά την κατάθεση του οφειλομένου ποσού.
  • μέσω paypal (όπου υπόκεισθε στους όρους χρήσης και στην πολιτική απορρήτου του paypal καθώς και στην οικονομική του πολιτική πχ προμήθεια κλπ.),

Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον τρόπο πληρωμών και να προσθέσει ή να τροποποιήσει τις διαδικασίες, χωρίς προειδοποίηση. Για οποιαδήποτε αλλαγή, αναφορικά με τους τρόπους πληρωμής, θα ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα, πριν από τη σύναψη της εκάστοτε σύμβασης.

 

  1. Παράδοση προϊόντων

9.1. Εταιρεία ταχυμεταφορών: Η παράδοση της παραγγελίας σας θα πραγματοποιείται μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών «ΕΛΤΑ COURIER/ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ».  Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την πολιτική παράδοσης των προϊόντων της οποτεδήποτε, αζημίως, ενημερώνοντας σας ασφαλώς πριν από την σύναψη της εκάστοτε σύμβασης και μόνον για μελλοντικές συμβάσεις. Εξυπακούεται ότι η Εταιρεία διατηρεί οποτεδήποτε το δικαίωμα να αντικαταστήσει την εταιρεία ταχυμεταφορών με την οποία συνεργάζεται.

9.2. Η παράδοση των Προϊόντων μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον εντός Ελλάδας και Κύπρου. Η προθεσμία παράδοσης των προϊόντων εξαρτάται από την διεύθυνση παράδοσης, καθώς και από το χρονικό σημείο που θα υποβάλλετε την παραγγελία σας (υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι αυτή θα επιβεβαιωθεί).

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά:

  • Ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης, εντός του Νομού Κορινθίας (όπου και η έδρα της εταιρείας) είναι 1-3 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα, που θα πραγματοποιηθεί η παραγγελία.
  • Ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 1-3 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα, που θα πραγματοποιηθεί η παραγγελία.
  • Ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης στην Κύπρο είναι 5-7 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η παραγγελία.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω αναφερόμενος χρόνος παράδοσης ενδέχεται να τροποποιηθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανωτέρας βίας ή απρόβλεπτων συνθηκών,καθώς και λόγω αυξημένου όγκου και μέτρων ασφαλείας (κυρίως λόγωτων μέτρων περιορισμού της διασποράς του covid-19) κλπ.

9.3. Κόστος και παρακολούθηση της μεταφοράς: Θα ενημερώνεστε για το κόστος των μεταφορικών κατά την υποβολή της εκάστοτε παραγγελίας σας. Σε περίπτωση που το σύνολο του καλαθιού σας περιέχει προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 50,00 ευρώ, τα μεταφορικά είναι δωρεάν, για παραδόσεις εντός της Ελλάδος, ενώ τα μεταφορικά δεν είναι δωρεάν και για παραδόσεις στην Κύπρο.Μετά την παράδοση στην εταιρεία ταχυμεταφορών, θα σας αποστέλλεται στο email σας και ένας «αριθμός παρακολούθησης» ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της παράδοσης κατευθυνόμενοι μέσω υπερσυνδέσμου στην ιστοσελίδα του ταχυμεταφορέα.

9.4. Η Εταιρεία δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που ο υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών προσέλθει, αλλά, δεν καταστεί δυνατόν να παραδώσει το προϊόν λόγω απουσίας σας. Όπως αναφέρεται και στον όρο 6.6, ο υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών, αμέσως μόλις παραλάβει την παραγγελία από την εταιρεία, θα επικοινωνεί μαζί σας τηλεφωνικά, για να ορίσετε ημέρα και ώρα παράδοσης. Εάν δεν καταστεί δυνατή η παράδοση της παραγγελίας, κατά τη συμφωνημένη ημέρα και ώρα, ο υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά για δεύτερη φορά μαζί σας, ώστε να ορίσετε εκ νέου ημέρα και ώρα παράδοσης. Εάν και πάλι δεν καταστεί δυνατή η παράδοση της παραγγελίας σας, θα πρέπει είτε να καλέσετε την μεταφορική είτε να μεταβείτε οι ίδιοι προς παραλαβή στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών (κατόπιν συνεννόησης μαζί τους). Επισημαίνεται ότι η παραγγελία σας θα παραμείνει στην μεταφορική για χρονικό διάστημα επτά (7) ημερολογιακών ημερών για αντιακαταβολες και (14) για ολους τους αλλους τροπους πληρωμης, από την πρώτη επικοινωνία της μεταφορικής μαζί σας. Κατόπιν το προϊόν θα μεταφερθεί πίσω στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, θα ακυρώνεται η παραγγελία σας και θα σας επιστρέφεται το χρηματικό ποσό που τυχόν έχει πληρωθεί ήδη με κάρτα, paypal ή μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

9.5.  Παραλαβή προϊόντων: Θα παραδώσουμε τα προϊόντα σε εσάς ή σε τυχόν τρίτο πρόσωπο που θα παρουσιαστεί στον τόπο παράδοσης που μας έχετε δώσει και το οποίο (πρόσωπο) μας δηλώσει ότι έχει την εξουσιοδότησή σας να παραλάβει τα προϊόντα. Σε περίπτωση που έχετε πληρώσει μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, paypal, ή τραπεζικής κατάθεσης, είναι δυνατό να σας ζητηθεί από τον ταχυμεταφορέα επίδειξη στοιχείων ταυτότητάς σας. Σε κάθε περίπτωση, φέρετε την ευθύνη ελέγχου των προϊόντων κατά την παράδοσή τους και άμεσης ενημέρωσής μας σε περίπτωση τυχόν σφάλματος. 

9.6. Απαλλαγή ευθύνης σε σχέση με τις διευθετήσεις παράδοσης:Η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την προσήκουσα και εμπρόθεσμη παράδοση των προϊόντων σε εσάς, σε περιπτώσεις απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, περιπτώσεων απεργιών κτλ. Επισημαίνεται ότι η ημερομηνία παράδοσης των προϊόντων δύναται να μεταβληθεί για λόγους ανωτέρας βίας ή τυχηρών γεγονότων και γενικότερα γεγονότων που εκφεύγουν από την επιρροή και τον έλεγχο της Εταιρείας. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της παράδοσης κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 9, ενώ θα φροντίζουμε, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό, να σας ενημερώνουμε για τυχόν καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας σας, ειδικότερα λόγω περιστατικών ανωτέρας βίας ή τυχηρών ή άλλης αδυναμίας.

  1. Υπαναχώρηση από την σύμβαση –προϋποθέσεις

10.1.Βάσει του νόμου, δικαιούσθε να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση σε περίπτωση που είστε καταναλωτής, ήτοι φυσικό πρόσωπο το οποίο ενεργεί για λόγους οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή ελευθέρια επαγγελματική σας δραστηριότητα, χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε εξήγηση με την επιφύλαξη των όρων του άρθρου 11 κατωτέρω, δηλώνοντάς το στην εταιρεία εντός 7 ημερολογιακών ημερών για Ελλάδα και 14 ημερολογιακών ημερών για Κύπρο από τότε  που αποκτήσατε την φυσική κατοχή των αγαθών.

Σημειώνεται ότι η υπαναχώρηση δεν ισχύει σε περίπτωση των νομικών προσώπων.

Προκειμένου  να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, θα ενημερώσετε την εταιρεία με κάθε εύλογο μέσο  για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση εντός 7 ημερολογιακών ημερών για Ελλάδα και 14 ημερολογιακών ημερών για Κύπρο περιλαμβάνοντας μια ξεκάθαρη δήλωση υπαναχώρησης. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά:

- αποστέλλοντας επιστολή με ταχυδρομείο ή κούριερ

- αποστέλλοντας email στη διεύθυνση:  Info@kalos.gr

Σε περίπτωση αποστολής της δήλωσης υπαναχώρησης με e-mail η εταιρεία θα σας στείλει επιβεβαίωση της λήψης της υπαναχώρησής σας. Ωστόσο, βάσει του νόμου φέρετε ο ίδιος την υποχρέωση απόδειξης της άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης και επιστροφής των προϊόντων κατά τα κατωτέρω οριζόμενα.

10.2. Υποχρεώσεις σας για την επιστροφή του προϊόντος στο πλαίσιο της υπαναχώρησης:

  • Για να είναι νόμιμη η άσκηση της υπαναχώρησης οφείλετε να ενημερώσετε την εταιρεία κατά τα ανωτέρω εντός 7 ημερολογιακών ημερών για Ελλάδα και 14 ημερολογιακών ημερών για Κύπρο από την παραλαβή του προϊόντος και να επιστρέψετε το προϊόν το αργότερο εντός 7 ημερολογιακών ημερών για Ελλάδα και 14 ημερολογιακών ημερών για Κύπρο από την ενημέρωση για την άσκηση της υπαναχώρησης.
  • Οφείλετε να στείλετε πίσω τα προϊόντα στα εξής στοιχεία:
  • BEAUTY CENTER KALOS
  • ΑΡΓΥΡΩ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΥ Ο.Ε
  • ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ-ΔΕΡΜΑΤΑ-ΑΞΕΣΟΥΑΡ
  • ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 30- ΚΙΑΤΟ-20200
  • ΑΦΜ: 999170321
  • ΔΟY:ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • ΤΗΛ: 2742028580
  • Θα επιβαρυνθείτε με την δαπάνη επιστροφής των αγαθών. Η δαπάνη εξαρτάται από τον τιμοκατάλογο της εκάστοτε εταιρείας ταχυμεταφορών που θα επιλέξετε.

Για να γίνει δεκτή μία επιστροφή θα πρέπει το προϊόν (σωρευτικά):

  • να βρίσκεται στην κατάσταση που παραλήφθηκε,
  • εφόσον έχει ανοιχθεί η αρχική συσκευασία του, αυτή πρέπει να είναι ακέραιη, χωρίς φθορές και σκισίματα και να επιστρέφεται μαζί με το προϊόν,
  • να είναι πλήρες
  • να φέρει μαζί του όλα τα έγγραφα, τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ετικέτες, ταμπελίτσες, έντυπο εγγύησης, οδηγίες χρήσης κλπ.)
  • να φέρει όλα τα αξεσουάρ και πρόσθετες παροχές – ωφελήματα, που συνόδευαν την πώλησή του,
  • ειδικά για τα καλλυντικά, τα οποία αναγνωρίζετε ότι είναι προϊόντα που αλλοιώνονται εύκολα και είναι ευπαθή, θα πρέπει επιπλέον η συσκευασία των προϊόντων να μην έχει ανοιχτεί ή αποσφραγισθεί, το προϊόν να μην είναι λερωμένο ή αλλοιωμένο, το προϊόν να μην έχει υπερβεί την ημερομηνία λήξης, καθώς και να μην έχει υπερβεί την ημερομηνία μέχρι την οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπό κατάλληλες συνθήκες(βλ. και άρθρο 11 αναλυτικότερα)
  • να μην εμπίπτει στα προϊόντα που εξαιρούνται βάσει του άρθρου 11 κατωτέρω.

10.3. Συνέπειες της υπαναχώρησης

α) Εάν υπαναχωρήσετε νομίμως, η εταιρεία θα σας επιστρέψει το καταβληθέν από εσάς ποσό, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Η εταιρεία δικαιούται να καθυστερήσει την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβει πίσω τα προϊόντα. Σε περίπτωση που η παραγγελία αφορούσε περισσότερα προϊόντα και μέρος μόνον αυτών επιστραφεί ή μέρος μόνον πληροί της προϋποθέσεις του άρθρου 10 και 11, εξυπακούεται ότι τα χρήματα που θα επιστραφούν θα αναλογούν στο μέρος των προϊόντων που επιστράφηκε προσηκόντως.Εξυπακούεται επίσης ότι τα έξοδα μεταφοράς και αντικαταβολής, δεν επιστρέφονται.

β) Η εταιρεία θα επιστρέψει το καταβληθέν από εσάς τίμημα,είτε επιστρέφοντας το ποσό στην πιστωτική σας κάρτα ή στον λογαριασμό paypal αν έχετε πληρώσει με αυτό το μέσο, είτε  καταθέτοντας τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε, αν έχετε πληρώσει με αντικαταβολή ή μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Προς τούτο, θα πρέπει να συμπληρώνετε στην φόρμα υπαναχώρησης τον αριθμό ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίον θέλετε να γίνει η κατάθεση της επιστροφής. Οφείλετε να γνωστοποιείτε ορθά στοιχεία στην εταιρεία, η οποία σε κάθε περίπτωση αποδεσμεύεται από την υποχρέωση, εφόσον καταβάλει στον αριθμό που δηλώσατε.

  1. Υπάρχουν προϊόντα για τα οποία δεν μπορώ να ασκήσω το δικαίωμα της υπαναχώρησης;

Δεν έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε από την παραγγελία προϊόντων, για είδη που για λόγους υγιεινής ή ασφαλείας δεν είναι δυνατή η επιστροφή τους. Κάτωθι παρατίθεται λίστα προϊόντων για τα οποία δεν γίνονται δεκτές επιστροφές:

  • Eyeliners, Mascara
  • LipGloss
  • Μάσκαρα φρυδιών
  • Βερνίκια (και Βάσεις Βερνίκια, TopCoats Νυχιών, Θεραπείες Νυχίων )
  • Τριχολαβίδες
  • Λίμες χειρός
  • Νυχοκόπτες
  • Ψαλιδάκια Νυχιών
  • Ράσπες
  • Ψαλίδια Κουρέματος
  • Μολύβια Ματιών
  • Μολύβια Χειλιών
  • Μολύβια φρυδιών
  • Προϊόντα Βαφής Ρίζας
  • Αποσμητικά
  • Σετ / Εργαλεία Ξυρίσματος – αποτριχωτικές μηχανές
  • Προϊόντα στοματικής υγιεινής

Σημειώνεται ότι στα ανωτέρω προϊόντα, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή, εφόσον έχει αφαιρεθεί η/οι ταινία/ες ασφαλείας ή ειδική ζελατίνα προστασίας του προϊόντος, ή έχει σκισθεί ή αλλοιωθεί η συσκευασία, κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στον όρο 10.2. Ωστόσο εάν τα ανωτέρω προϊόντα, δεν φέρουν τανία/ες ασφαλείας, ή ειδική ζελατίνα προστασίας, τα προϊόντα αυτά δεν επιστρέφονται ούτως ή άλλως, καθώς δεν είναι δυνατή η εκ μέρους της εταιρείας εξακρίβωση τυχόν χρήσης του προϊόντος.

  1. Που μπορώ να απευθυνθώ σε περίπτωση που έχω απορία σε σχέση με μια αγορά ή με προϊόν που αγόρασα;

Μπορείτε να απευθυνθείτε στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών που τηρεί η Εταιρεία στο τηλέφωνο  27420-28580, Δευτέρα –Σάββατο (09:00  14:00).

  1. Ποια είναι η ευθύνη της εταιρείας από την πώληση και τι συμβαίνει σε περίπτωση που αγοράσω προϊόντα με πραγματικά ελαττώματα ή έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων;

13.1.  Η εταιρεία φέρει την ευθύνη εκπλήρωσης της πώλησης κατά τα αναφερόμενα στον ΑΚ, καθώς και τα ειδικότερα προσδιοριζόμενα στην παρούσα σύμβαση και στον νόμο για τις εξ αποστάσεως συμβάσεις και την προστασία του καταναλωτή. Δεν ευθύνεται για άμεσες, έμμεσες, ειδικές, τυχαίες, επακόλουθες ζημίες του αγοραστή ή για διαφυγόν κέρδος αυτού, ούτε για ζημιά στη φήμη, την πελατεία ή την υπόληψη του αγοραστή, ή για το κόστος παροχής υποκατάστατων προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία προκύπτουν από ή σχετίζονται με τις συμβάσεις αγοραπωλησίας που καταρτίζονται στο παρόν eshop ή από την  χρήση, αδυναμία χρήσης ή λειτουργίας ή αστοχίες της παρούσας Ιστοσελίδας. Επίσης,  δεν ευθύνεται σε περίπτωση που δικαιούσθε την επιστροφή μέρους ή του συνόλου του τιμήματος για τυχόν καθυστέρηση των συνεργαζόμενων παρόχων υπηρεσιών πληρωμών για την εκτέλεση της σχετικής εντολής που η εταιρεία έχει δώσει εμπροθέσμως. Η εταιρεία δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, υπηρεσίες, επιλογές, τα περιεχόμενα, οι τιμές, οι περιγραφές και η διαθεσιμότητα των προϊόντων θα παρέχονται χωρίς διακοπή και χωρίς σφάλματα.

13.2. Η εταιρεία επιδεικνύει την προσήκουσα επιμέλεια ώστε οι φωτογραφίες των προϊόντων που εμφανίζονται στο Eshop  καθώς και τα τυχόν αναρτημένα στο Eshop βίντεο να απεικονίζουν κατά το μέτρο του δυνατού την πραγματική κατάσταση των προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αποδέχεστε ότι οι τα προϊόντα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες και τα βίντεο μπορεί να αποκλίνουν από την πραγματική κατάσταση, μορφή, μέγεθος, χρωματισμό και εν γένει εικόνα των πωλούμενων προϊόντων από το Eshop. Η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση απόκλισης της φωτογραφικής απεικόνισης του προϊόντος ή της απεικόνισης του σε βίντεο από την πραγματική του εικόνα. Η εταιρεία δεν εγγυάται την ακρίβεια ή αξιοπιστία οποιωνδήποτε πληροφοριών ή περιεχομένου σχετικά με οποιαδήποτε προϊόντα, λογισμικό ή διαφημίσεις περιλαμβάνονται στο Eshop. 

13.3.Η Εταιρεία καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια προκειμένου να σας παραδώσει το προϊόν που παραγγείλατε το οποίο θα φέρει τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα σύμφωνα με το άρθρο 534 ΑΚ. Ωστόσο, στην σπάνια περίπτωση που παραλάβετε προϊόν με ελαττώματα ή εάν προκύψει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με την εταιρεία ως ακολούθως, ήτοι με email στη διεύθυνση Info@kalos.gr ή τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2742028580,  προκειμένου να συνεννοηθείτε για το ζήτημα αυτό και να ασκήσετε τυχόν δικαιώματά σας. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι η περιγραφή των συστατικών των προϊόντων και εν γένει των πληροφοριών που περιλαμβάνονται στις ενδείξεις επί των προϊόντων, καθώς και οι ημερομηνίες παραγωγής και λήξης αυτών γίνεται από τους ίδιους τους προμηθευτές, τα στοιχεία των οποίων αναγράφονται πάνω στο προϊόν και ότι η Εταιρεία δεν οφείλει και ούτε είναι σε θέση να ελέγξει ούτε ευθύνεται για την αλήθεια ή την ακρίβεια αυτών.

13.4. Σε κάθε περίπτωση έχετε τα δικαιώματα που προβλέπονται στο άρθρο 5 του νόμου 2251/94 για την προστασία των καταναλωτών και στα άρθρα 534 επ. του Αστικού Κώδικα. Εφόσον πρόκειται όντως για προϊόν ελαττωματικό ή προϊόν από το οποίο λείπουν οι συμφωνημένες ιδιότητες και εφόσον μας ενημερώσετε στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται από την εγγύηση ή (σε περίπτωση μη ύπαρξης εγγύησης) εντός 7 ημερολογιακών ημερών για Ελλάδα και 14 ημερολογιακών ημερών για Κύπρο από την από την παραλαβή του προϊόντος, τότε στην περίπτωση αυτή θα συνεννοηθούμε για τον τρόπο που δύναται τούτο να διορθωθεί ή τυχόν να αντικατασταθεί με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. Σε κάθε περίπτωση ευθύνης μας για πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας, εσείς, πέραν του ανωτέρω δικαιώματος, δικαιούστε κατ’ επιλογήν σας να ζητήσετε μείωση του τιμήματος ή να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

  1. Τι εγγυήσεις δίνονται για τα προϊόντα;

Οι εγγυήσεις παρέχονται από τους ίδιους τους κατασκευαστές ή τους αντιπροσώπους (εισαγωγείς) των προϊόντων με δική τους ευθύνη. Υπογραμμίζεται ότι πέρα από τις παρεχόμενες από τους κατασκευαστές ή τους αντιπροσώπους (εισαγωγείς) εγγυήσεις, η Εταιρεία δεν παρέχει δική της εγγύηση ή επέκταση αυτής. Για τον χρόνο ισχύος της εγγύησης υπό τους όρους που προβλέπονται από τον κάθε κατασκευαστή θα πρέπει να προσκομίζετε και την απόδειξη ή το τιμολόγιο με την ειδική σφραγίδα της εταιρείας κατά την πώληση του προϊόντος, άλλως δεν είναι εφικτή η παροχή της εγγύησης. Η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη σε σχέση με την συμμόρφωση των κατασκευαστών και εισαγωγέων στις υποχρεώσεις τους που τίθενται από το νόμο σε σχέση με τις εγγυήσεις. Επισημαίνεται ότι ο χρόνος εγγύησης αποδεικνύεται αποκλειστικά και μόνον από την ημερομηνία της απόδειξης αγοράς του προϊόντος, ενώ σε περίπτωση απώλειας αυτής δεν είναι δυνατή η επίκληση της εγγύησης.

  1. Ποια η ευθύνη της εταιρείας πέρα από την πώληση;

15.1. Η εταιρεία και οι συνεργάτες της καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο του τεχνολογικού ελέγχου που πραγματοποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε οι υπηρεσίες, το περιεχόμενο και οι συναλλαγές να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα και χωρίς διακοπή και να διατηρείται το υψηλό επίπεδο ασφαλείας που διαθέτει. Δεν ευθύνεται, όμως, στην περίπτωση που για οιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, διακοπεί η λειτουργία του Eshop ή καθίσταται δυσχερής ή/και αδύνατη η πρόσβαση σε αυτό ήαν, παρά τα τηρούμενα μέτρα ασφαλείας, εντοπιστούν «ιοί» ή άλλο επιβλαβές λογισμικό και μεταδοθούν στα τερματικά των χρηστών/επισκεπτών, ή αν τρίτα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα παρέμβουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο περιεχόμενο και στην λειτουργία του Eshop, καθιστώντας δυσχερή την χρήση του ή προκαλώντας προβλήματα στην ορθή λειτουργία αυτού ή υποκλέπτοντας στοιχεία που αφορούν προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Επίσης δεν ευθύνεται σε περίπτωση διακοπής πρόσβασης στο Eshop για λόγους που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής μας, καθώς και για λόγους που οφείλονται σε τεχνική ή άλλη αδυναμία του δικτύου ή σε λόγους ανωτέρας βίας ή σε τυχηρά γεγονότα.

15.2. Η Εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απώλεια ή ζημιά που μπορεί να προκληθεί από επίθεση που αφορά άρνηση υπηρεσίας, ιούς ή άλλο τεχνολογικά επιβλαβές υλικό, που μπορεί να μολύνει το υλικό σας, το λογισμικό σας, τα δεδομένα σας ή άλλο ιδιοκτησιακό υλικό λόγω της χρήσης της παρούσας Ιστοσελίδας ή της λήψης οποιουδήποτε υλικού έχει αναρτηθεί στην παρούσα ή σε οποιαδήποτε Ιστοσελίδα συνδεδεμένη με αυτή.

15.3. Το σύνολο του περιεχομένου της Ιστοσελίδας παρέχεται «ως έχει» χωρίς προϋποθέσεις ή άλλες εγγυήσεις για την ακρίβειά του ή για την καταλληλότητα για την χρήση ή για τον σκοπό που προορίζονται τα προς διάθεση προϊόντα. Κατά συνέπεια, η πρόσβαση στην Ιστοσελίδα γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του επισκέπτη. Επιπροσθέτως των όσων ρητών αναφέρονται στους παρόντες όρους, στο μέγιστο επιτρεπόμενο από το Νόμο βαθμό, η εταιρεία δεν φέρει τυχόν υποχρεώσεις και  εγγυήσεις τις οποίες δεν έχει ρητώς αναλάβει η ίδια.

15.4. Για οποιαδήποτε άλλη τυχόν ζημία που προέρχεται από την χρήση ή την πλοήγηση στο Eshop, η εταιρεία αποποιείται κάθε ευθύνη για αποθετικές, ενδεχόμενες και έμμεσες ζημίες ή για διαφυγόν κέρδος, οι οποίες περιλαμβάνουν μη πραγματοποιηθέντα κέρδη, απώλεια δεδομένων, διακοπή δραστηριότητας, ζημία στην φήμη ή την υπόληψη ή για το κόστος αγοράς υποκατάστατων προϊόντων ή κάθε άλλη ζημία, ανεξαρτήτως φύσεως, που θα μπορούσε να προκύψει από τη χρήση των Ιστοτόπων ή/και των Εφαρμογών της ή του περιεχομένου τους ή από την αδυναμία χρήσης των Ιστοτόπων/Εφαρμογών, την αδυναμία συμμετοχής σε ενδεχόμενο διαγωνισμό ή προσφορά ή/και την αδυναμία αγοράς ή αποστολής οποιουδήποτε αντικειμένου ή προϊόντος που σχετίζεται με τους Ιστότοπους και τις Εφαρμογές της ανεξάρτητα από το αν αυτές οι ζημιές ήταν δυνατόν να προβλεφθούν ή προκύπτουν στο πλαίσιο της σύμβασης, της διενέργειας αγοραπωλησίας, από τα προϊόντα που εμφανίζονται στο Eshop, εξ αδικοπραξίας ή εξ αμελείας, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ή με άλλο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως και εφόσον οποιαδήποτε ζημία οφείλεται σε αποδεδειγμένη υπαιτιότητα της εταιρείας, η τελευταία φέρει ευθύνη μόνον για την κάλυψη τυχόν θετικής ζημίας του ζημιωθέντος που αποδεδειγμένα προέρχεται και σχετίζεται ευθέως με το ζημιογόνο γεγονός και στην υπαίτια πράξη ή παράλειψή της. Σε περίπτωση αμέλειας η οποιαδήποτε ζημία περιορίζεται στο ποσό της αξίας του πωληθέντος προϊόντος. Ωσαύτως ισχύουν όλοι οι περιορισμοί ευθύνης που αναγράφονται στους παρόντες Όρους χρήσης τους οποίους αναγνωρίζει και αποδέχεται ο χρήστης της Ιστοσελίδας στο σύνολό τους ως έγκυρους και σύμφωνους προς την καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη.

  1. Άδειες πρόσβασης στην Ιστοσελίδα – Περιορισμοί ως προς την πρόσβαση και τη χρήση της Ιστοσελίδας/ eshop;

16.1. Παρέχεται σε εσάς μια μη αποκλειστική άδεια πρόσβασης και προσωπικής χρήσης του Eshop για τους σκοπούς που ειδικότερα αναλύονται στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις. Η άδεια αυτή δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση άδεια λήψης ή τροποποίησης τoυEshop ή οποιουδήποτε μέρους του, η οποία είναι επιτρεπτή μόνο με τη γραπτή άδεια της Εταιρείας. Η άδεια πρόσβασης που παρέχεται σε εσάς δεν επιτρέπει οποιαδήποτε μεταπώληση ή εμπορική χρήση, αναπαραγωγή, δημιουργία αντιγράφων, αντιγραφή, μετάδοση, ανακοίνωση, θέση σε κυκλοφορία, τροποποίηση ή εκχώρηση άδειας ή άλλο τρόπο εκμετάλλευσης τoυEshop ή του περιεχομένου του, οποιαδήποτε συλλογή και χρήση οποιωνδήποτε καταλόγων, περιγραφών ή φωτογραφιών προϊόντων, οποιαδήποτε παράγωγη χρήση τoυEshop ή του περιεχομένου του, οποιαδήποτε λήψη ή αντιγραφή πληροφοριών λογαριασμών προς όφελος άλλου εμπόρου ή οποιαδήποτε χρήση εργαλείων εξόρυξης δεδομένων, ή εργαλείων συλλογής και εξαγωγής δεδομένων. Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο χρήση ή άλλου είδους εκμετάλλευσης τoυEshop και του περιεχομένου του για επαγγελματικούς ή εμπορικούς σκοπούς. Επιπλέον όλες οι εμπορικές επωνυμίες που εμφανίζονται στoEshop υπόκεινται δεόντως σε νομική προστασία.

16.2.Απαγορεύεται η παρεμπόδιση της λειτουργίας της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος και η αντικατάσταση ή τροποποίηση του περιεχομένου της (εικόνες, φωτογραφίες, κείμενα και άλλα). Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο διάπραξη ή διευκόλυνση αξιοποίνων πράξεων, η μετάδοση ιών οιουδήποτε τύπου,καθώς και οποιαδήποτε εν γένει ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε μη αποδεκτή ή εκτεταμένη επιβάρυνση της υποδομής ή της λειτουργίας της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος. Πρέπει να τηρείτε τις υποχρεώσεις απορρήτου ενώ πρέπει να απέχετε από οποιαδήποτε χρήση της ιστοσελίδας με τρόπο χυδαίο, προσβλητικό, παράνομο ή άσεμνο.

16.3. Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να καταστρέφετε δεδομένα, να προκαλείτε δυσαρέσκεια σε άλλους χρήστες, να παραβιάζετε τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων προσώπων, να αποστέλλετε αυτόκλητο διαφημιστικό ή προωθητικό υλικό, κοινώς γνωστό ως «ανεπιθύμητο» (spam) ή να προσπαθείτε να επηρεάσετε την επίδοση ή λειτουργικότητα οποιωνδήποτε χαρακτηριστικών της Ιστοσελίδας ή χαρακτηριστικών στα οποία αποκτήσατε πρόσβαση μέσω της Ιστοσελίδας. Η παραβίαση αυτής της διάταξης συνιστά ποινικό αδίκημα βάσει της ελληνικής νομοθεσίας. Σας γνωρίζουμε ότι η Εταιρεία θα γνωστοποιήσει οποιαδήποτε τέτοια παραβίαση που τυχόν υποπέσει στην αντίληψή της στις αρμόδιες αρχές. Επιπλέον θα γνωστοποιεί στις Αρχές τυχόν στοιχεία που θα της ζητηθούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου.

16.4  Η χρήση της ιστοσελίδας γίνεται από εσάς με πλήρη και αποκλειστική σας ευθύνη. Η σύνδεση με το Eshop γίνεται υπό τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις με δικά σας μέσα και μέσω εκ μέρους σας επιλεγμένων εταιρειών και παρόχων.

16.5. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης της ιστοσελίδας, ευθύνεται αποκλειστικά για οποιαδήποτε ζημία δύναται να προκληθεί στην Εταιρεία από πλημμελή ή αθέμιτη χρήση της ίδιας της ιστοσελίδας ή των προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται μέσω αυτής. Συμφωνείτε να αποζημιώσετε, υπερασπιστείτε και απαλλάξετε την Εταιρεία από οποιαδήποτε απαίτηση τρίτων μερών, ευθύνη, ζημιές ή/και κόστη (συμπεριλαμβανομένων, αλλά χωρίς περιορισμό, αμοιβών νομικών συμβούλων) που προκύπτουν εξαιτίας ή με αφορμή τη χρήση της Ιστοσελίδας από εσάς ή από την παραβίαση εκ μέρους σας των Όρων και Προϋποθέσεων. Σε κάθε περίπτωση οφείλετε να ενημερώσετε αμελλητί την εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση Info@kalos.gr, εφόσον υποπέσει στην αντίληψή σας ή έχετε εύλογες υπόνοιες ή ενδείξεις ότι έχετε κάνει ο ίδιος ή έχει γίνει (ακόμη και εξ αμελείας σας) οποιαδήποτε παράνομη ή αντισυμβατική χρήση της Ιστοσελίδας προκειμένου η εταιρεία να είναι σε θέση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της όποιας ζημίας.

16.6. Η σύνδεση στην Ιστοσελίδα μας είναι επιτρεπτή μόνο εφόσον ενεργείτε με δίκαιο και νόμιμο τρόπο, και απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια προκαλεί ζημία στην Εταιρεία, ή αθέμιτη εκμετάλλευσή της.Η εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αφαιρεί την άδεια σύνδεσης αναιτιολόγητα, αζημίως και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση του πελάτη.

17.Δυνατότητα αλληλεπίδρασης με μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή άλλες διαθέσιμες στο κοινό σελίδες.

Η Ιστοσελίδα παρέχει την επιλογή αλληλεπίδρασης με μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook,Instagram κλπ). Αυτά μπορεί να επιτρέπουν την πρόσβαση ή/και σύνδεση στους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα. Η εταιρεία δεν διατηρεί υπό τον έλεγχο της τις υπηρεσίες των κοινωνικών δικτύων και τα προφίλ σας σε αυτά. Συνεπώς η εταιρεία δεν μπορεί να θέσει κανόνες για τον τρόπο χρήσης των προσωπικών σας πληροφοριών σε αυτές τις υπηρεσίες ή να αλλάξει τις ρυθμίσεις απορρήτου σας σε αυτές τις υπηρεσίες. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τέτοιο χαρακτηριστικό που διατίθεται στην Ιστοσελίδα μας, συνιστούμε να διαβάσετε όλες τις πολιτικές και τις πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες των αντίστοιχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης ώστε να ενημερωθείτε καλύτερα αναφορικά με τις πολιτικές απορρήτου τους. Η εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιεσδήποτε ενέργειες ή παραλείψεις οποιουδήποτε παρόχου υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης ή για τη χρήση εκ μέρους σας των χαρακτηριστικών που περιλαμβάνονται στην πλατφόρμα τους. Για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει εξαιτίας ή με αφορμή τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο χρήστης πρέπει να απευθύνεται απευθείας σε αυτά και όχι στην εταιρεία.

  1. Τι ισχύει σε σχέση με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, το Λογισμικό, το περιεχόμενο και τα εμπορικά σήματα που σχετίζονται με το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα;

18.1 Η ιστοσελίδα https://kalos.gr/ είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Εταιρείας μέσω της οποία λειτουργεί το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο λογισμικό καθώς και στο περιεχόμενο της Ιστοσελίδας ανήκουν είτε στην Εταιρεία είτε στους νόμιμους δικαιούχους και προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα. Δεν διαθέτετε καμία άδεια ή συγκατάθεση χρήσης, με κανένα τρόπο, των εμπορικών σημάτων που εμφανίζονται στο Eshop ή των σημάτων που ανήκουν στην Εταιρεία ή σε τρίτα νομικά πρόσωπα (παραγωγούς / προμηθευτές / κατασκευαστές / αντιπροσώπους των προϊόντων που διαθέτει προς πώληση η εταιρεία). Επιπλέον, όλες οι εμπορικές επωνυμίες που εμφανίζονται στο Eshop υπόκεινται δεόντως σε νομική προστασία.

18.2. Η εμφάνιση και προβολή του περιεχομένου του Eshop δεν νοείται ως μεταβίβαση ή/και εκχώρηση άδειας ή/και δικαιώματος χρήσης του. Μπορείτε να αποθηκεύετε, εκτυπώνετε και εμφανίζετε το διαθέσιμο περιεχόμενο αποκλειστικά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η δημοσίευση, διαχείριση, πώληση, διανομή, ολική ή μερική αντιγραφή, μεταφορά, μεταποίηση, αποθήκευση, αναδημοσίευση, τροποποίηση ή αναπαραγωγή με άλλο τρόπο, η δημιουργία αντιγράφων σε οποιαδήποτε μορφή ή άλλου είδους εκμετάλλευση του Eshop ή οποιουδήποτε μέρους του περιεχομένου ή αντιγράφων του περιεχομένου που εμφανίζεται στο Eshopγια οποιοδήποτε εμπορικό σκοπό, χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση της εταιρείας. Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τροποποίηση, μετάφραση, ανακατασκευή ή δημιουργία παράγωγων έργων με χρήση οποιουδήποτε λογισμικού ή συνοδευτικής τεκμηρίωσης προσφέρει η εταιρεία ή οι πάροχοι άδειας αυτής.

18.3.Τα εμπορικά σήματα/επωνυμίες, που εμφανίζονται στην παρούσα Ιστοσελίδα ανήκουν στην ιδιοκτησία των αντίστοιχων νομίμων κατόχων και δικαιούχων των εμπορικών σημάτων. Οποιαδήποτε αναφορά σε εμπορικό σήμα ή επωνυμία εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για να περιγράψει ή να προσδιορίσει τα πωλούμενα προϊόντα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Τέτοιου είδους αναφορά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ή να ερμηνευθεί ως βεβαίωση ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα και οι υπηρεσίες υποστηρίζονται από ή συνδέονται με την Εταιρεία με άλλο τρόπο πέραν των ανωτέρω αναφερομένων. Δεν επιτρέπεται να εξάγετε ή/και να επαναχρησιμοποιείτε μέρη του περιεχομένου της Ιστοσελίδας χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση μας. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε εργαλεία εξόρυξης δεδομένων ή παρόμοια εργαλεία συλλογής και εξαγωγής δεδομένων για να εξάγετε οποιοδήποτε περιεχόμενο (είτε μία είτε πολλές φορές) ούτε να επαναχρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ουσιώδη μέρη της παρούσας Ιστοσελίδας, χωρίς τη ρητή γραπτή συγκατάθεσή μας.

19.Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία

19.1. Οι παρόντες όροι διέπονται από και ερμηνεύονται σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας. Αρμόδια για την επίλυση πάσης διαφοράς εκ του παρόντος σχετικά με την ύπαρξη, ερμηνεία, εκτέλεση ή την παραβίαση της σύμβασης πώλησης ανάμεσα στην εταιρεία «ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΥ ΟΕ» και τον αγοραστή ορίζονται αποκλειστικώς τα Δικαστήρια της Κορίνθου σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.

19.2.Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ - AlternativeDisputeResolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλ. φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από την Ιστοσελίδα μας μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ δια μέσου της ενιαίας πανενωσιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ) διαθέσιμη στο https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να απευθυνθεί ο καταναλωτής στην διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφοράς είναι να έχει προηγουμένως γνωστοποιήσει το πρόβλημά του σε εμάς στην ηλεκτρονική διεύθυνση Info@kalos.gr ή στο τηλέφωνο 27420-28580, προς εξεύρεση λύσης. Η διαδικασία ΕΕΔ είναι, με βάση τον νόμο, μη δεσμευτική για τα μέρη που δύνανται να αποχωρήσουν οποτεδήποτε από αυτή. Ο καταναλωτής μπορεί να επικοινωνεί με τον ως άνω φορέα ΕΕΔ προκειμένου να τον καθοδηγήσει καθ’ όλη τη διαδικασία υποβολής και διεκπεραίωσης της καταγγελίας του.

  1. Διατηρούμε το δικαίωμα:
  • να μεταβάλλουμε οποτεδήποτε, μέρος ή το σύνολο των παρόντων όρων χρήσης, οι οποίες αλλαγές θα ισχύουν από την ανάρτησή τους και θα ενημερώνεστε για τους ισχύοντες όρους, κάθε φορά, κατά την ολοκλήρωση της αγοράς σας, να ανανεώσουμε ή αναβαθμίσουμε ή περιορίσουμε μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου και των προϊόντων του eshop
  • να ανανεώσουμε ή αναβαθμίσουμε μέρος ή το σύνολο της εξωτερικής εμφάνισης, της δομής ή της σύνθεσης του eshopκαι των τεχνικών της προδιαγραφών
  • να περιορίζουμε την πρόσβαση στο σύνολο του eshop ή σε μέρος αυτού.
  • να ματαιώσουμε, αναστείλουμε οριστικά ή προσωρινά ή να τερματίσουμε την λειτουργία της Ιστοσελίδας οποτεδήποτε, αναιτιολόγητα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του επισκέπτη
  • να τροποποιούμε τα παρεχόμενα προς πώληση προϊόντα, καθώςκαι να παύουμε οριστικά ή προσωρινά την πώληση προϊόντων (μερικών ή όλων) συγκεκριμένων ή όλων των προμηθευτών, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του χρήστη.
  • να τροποποιούμε τον τρόπο λειτουργίας του Eshop και τις χρεώσεις
  • να αναρτούμε προσφορές για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή/και μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων, να προβαίνουμε σε τακτικές ή έκτακτες εκπτώσεις, να διενεργούμε διαγωνισμούς κ.ο.κ.
  1. Σε περίπτωση που κάποιος όρος της σύμβασης κριθεί ως καταχρηστικός ή ακυρωθεί, τούτο δεν συμπαρασύρει και τους λοιπούς όρους της σύμβασης που εξακολουθούν να ισχύουν και να δεσμεύουν τα μέρη. Εάν οποιοδήποτε μέρος των Όρων και Προϋποθέσεων κριθεί άκυρο, ακυρώσιμο ή μη εκτελεστό (συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε διάταξης στην οποία αποκλείουμε την ευθύνη μας απέναντί σας), η εκτελεστότητα οποιουδήποτε άλλου μέρους των Όρων και Προϋποθέσεων δεν θα επηρεαστεί, αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι όροι θα παραμείνουν πλήρως σε ισχύ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εφόσον είναι δυνατό, υπάρχει η δυνατότητα ένας όρος/υπο-όρος ή μέρος ενός όρου/υπο-όρου να ληφθεί υπόψη ξεχωριστά προκειμένου να καταστεί έγκυρο το υπόλοιπο μέρος, ο όρος θα ερμηνεύεται ανάλογα. Διαφορετικά, τα μέρη συμφωνούν ότι ο όρος πρέπει να διορθωθεί και θα ερμηνεύεται ώστε να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο το αρχικό νόημα του όρου/υπο-όρου, σύμφωνα με το νόμο.
  2. Τυχόν καθυστέρηση άσκησης από τα μέρη, μέρους ή του συνόλου των δικαιωμάτων που απορρέουν από τους παρόντες όρους (πλην των περιπτώσεων που ορίζονται συγκεκριμένες προθεσμίες, πχ υπαναχώρηση) δεν επιφέρει αποδυνάμωση ή παραίτηση από το εν λόγω δικαίωμα το οποίο δύναται να ασκηθεί οποτεδήποτε σε μεταγενέστερο στάδιο και καθ' εύλογη κρίση του δικαιούχου.
  3. Οι επικεφαλίδες που περιέχονται στους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις τίθενται για λόγους αναφοράς μόνο και δεν θα επηρεάσουν το νόημα ή την ερμηνεία τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΥ ΟΕ».

Η Εταιρεία «ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΥ ΟΕ» συμμορφώνεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (2016/679 Ε.Ε. GDPR) και κάθε άλλη ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία (Ν.4624/2019) που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, των ηλεκτρονικών επικοινωνιών κλπ. και δεσμεύεται ότι θα διασφαλίζει ανά πάσα στιγμή την προστασία των Δεδομένων σας.

Ειδικότερα, τα δεδομένα συλλέγονται για συγκεκριμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και δεν υφίστανται περαιτέρω επεξεργασία με τρόπο ασυμβίβαστο προς τους σκοπούς αυτούς.Συλλέγουμε τα απαραίτητα, για κάθε σκοπό επεξεργασίας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και τα επεξεργαζόμαστε νόμιμα, δίκαια και με τρόπο διαφανή σε σχέση με τα υποκείμενα των δεδομένων.Φροντίζουμε να είναι, κατά το δυνατόν, ακριβή και ενημερωμένα και τα διατηρούμε μόνο για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία.Σε κάθε περίπτωση, το κριτήριο που χρησιμοποιούμε για τον προσδιορισμό της περιόδου αποθήκευσης βασίζεται και λαμβάνει δεόντως υπόψη την ανάγκη συμμόρφωσης με κάθε σχετική νομική απαίτηση καθώς και την αρχή ελαχιστοποίησης των δεδομένων.Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα ηλεκτρονικά και χειροκίνητα και λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και κατά της τυχαίας απώλειας, καταστροφής ή ζημίας, χρησιμοποιώντας κατάλληλα τεχνικά ή οργανωτικά μέτρα.

Οι παρακάτω όροι επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από την «ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΥ ΟΕ» αφορούν τους πελάτες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και τους χρήστες (επισκέπτες) της ιστοσελίδας μας (kalos.gr), οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος με τους όρους χρήσης που διέπουν συνολικά το ηλεκτρονικό κατάστημα).

1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας

1.1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΟΥ ΟΕ», με έδρα το Κιάτο Κορινθίας, οδός ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 30 - ΚΙΑΤΟ-20200, με ΑΦΜ 999170321, Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, με αρ. μητρώου ΓΕΜΗ 114723037000 αρ. τηλεφώνου 2742028580, ηλεκτρονική διεύθυνση https://kalos.gr/

1.2.Στοιχεία επικοινωνίας: Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την παρούσα πολιτική απορρήτου και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους εξής τρόπους:

Α) Τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 2742028580, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00

Β) Με αποστολή e-mail στο Support@kalos.gr

Γ) Με αποστολή απλού ταχυδρομείου στην διεύθυνση :

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 30 - ΚΙΑΤΟ-20200

2. Συλλογή, σκοπός, νομική βάση της επεξεργασίας και χρόνος τήρησης των δεδομένων σας

  • Δεδομένα που συλλέγουμε αυτόματα μέσω της ιστοσελίδας μας

Ο ιστότοπος https://kalos.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) το οποίο χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογράφησης των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ δύο συσκευών (συνηθέστερα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών), εγκαθιδρύοντας μία ασφαλή σύνδεση μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου, που έχει ως αποτέλεσμα την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, ο διακομιστής μας συλλέγει τα λεγόμενα αρχεία καταγραφής του διακομιστή (logfiles) και συγκεκριμένα:

Ημερομηνία και ώρα εισόδου στον ιστότοπο.

Όγκος των δεδομένων που αποστέλλονται σε bytes.

Το πρόγραμμα περιήγησης και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιήσατε για την είσοδό σας στον ιστότοπο.

Διεύθυνση πρωτοκόλλου Internet (IP address), όταν εισέρχεστε στον ιστότοπο. Η διεύθυνση IP είναι προσωπικά δεδομένα μαζί με την ημερομηνία και ώρα της επίσκεψής σας, αν και εμείς δεν μπορούμε να σας εντοπίσουμε μόνο με αυτά τα δεδομένα.

Η νομική βάση για την οποία συλλέγουμε τη διεύθυνση IP σας και τη διατηρούμε σε ειδικά αρχεία (αρχεία καταγραφής) είναι το νόμιμο συμφέρον μας για την επεξεργασία αυτών των δεδομένων προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες που συμβιβάζουν τη διαθεσιμότητα, την αυθεντικότητα, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των αποθηκευμένων ή μεταδιδόμενων δεδομένων (π.χ. έλεγχος επιθέσεων ddos «άρνηση εξυπηρέτησης»), καθώς και η νομική υποχρέωσή μας να παρέχουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (GDPR άρθρο 6 παράγραφος 1 περίπτωση στ΄ και γ΄). Τα δεδομένα δεν θα μεταφερθούν ούτε θα χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να ελέγξουμε τα αρχεία καταγραφής διακομιστών (αρχεία καταγραφής διακομιστών) εάν εντοπιστούν συγκεκριμένες ενδείξεις μη εξουσιοδοτημένης χρήσης.

Δεδομένα Επισκεπτών / Πελατών

Όταν επισκέπτεστε την Εταιρεία μας, συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα σας όπως ονοματεπώνυμο, Ε-mail, στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που συνδέεται με την παροχή των υπηρεσιών προς εσάς.

Σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων σας είναι η παροχή σε εσάς των αιτούμενων υπηρεσιών και νομική βάση της επεξεργασίας η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης (άρθρο 6 παρ. 1β’ και 9 παρ. 2η΄ ΓΚΠΔ), καθώς επίσης η συμμόρφωσή μας με νομικές υποχρεώσεις. Χρόνος διατήρησης των δεδομένων σας είναι ο απαιτούμενος από το Νόμο.

Δεδομένα που συλλέγουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο επικοινωνίας μεταξύ μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συλλέγουμε το όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάθε άλλη πληροφορία που μας παρέχετε. Αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να ανταποκριθούν στο αίτημά σας. Η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι η συγκατάθεσή σας (ΓΔΠΔ, άρθρο 6 παρ. 1α) . Τα δεδομένα σας θα διαγραφούν μετά την τελική επεξεργασία της επικοινωνίας μας. Αυτό θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση του σκοπού και του πεδίου εφαρμογής της επικοινωνίας μας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν νομικές απαιτήσεις για την αποθήκευση τέτοιων δεδομένων.

Αποστολή newsletter

Με τη συγκατάθεσή σας θα συλλέξουμε το Ε-mail σας προκειμένου να σας αποστέλλουμε newsletter με τα νέα του καταστήματός μας και άρθρα που πιθανώς να βρείτε ενδιαφέροντα. Η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας (ΓΔΠΔ, άρθρο 6 παρ. 1α) και έχετε ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να την ανακαλέσετε.

Σελίδες στα SocialMedia

Η Εταιρεία μας διατηρεί Σελίδες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», «Instagram» ,Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω των σελίδων μας προκειμένου να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας μέσω της επιλογής αποστολής μηνύματος. Προκειμένου να απαντήσουμε στα σχετικά ερωτήματά σας, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε το όνομα χρήστη που έχετε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και άλλες πληροφορίες που είναι δημόσια διαθέσιμες μέσω του προφίλ σας. Η ίδια η αποστολή μηνύματος με σκοπό την μεταξύ μας επικοινωνία, συνεπάγεται την συγκατάθεσή σας στην ως άνω επεξεργασία των δεδομένων σας.

Στην περίπτωση που επιλέξετε να «συνδεθείτε» με τη σελίδα μας (πατώντας «προσθήκη»), αυτό συνεπάγεται ότι δίνετε την συγκατάθεσή σας προκειμένου να βλέπετε τα νέα και τις προωθητικές ενέργειες, που πραγματοποιεί η Εταιρεία μας μέσω της σελίδας του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τέτοιες ενημερώσεις, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να πατήσετε την επιλογή «Διαγραφή» «Unfollow» κλπ.

Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας (τεχνικά και οργανωτικά) για την ασφάλεια της επεξεργασίας των δεδομένων μέσω του Facebook και των λοιπών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως ενδεικτικά είναι ο περιορισμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση στη διαχείριση του λογαριασμού μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τον τρόπο ή τα μέσα που οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επεξεργάζονται τα δεδομένα σας. Μπορείτε να ενημερωθείτε για την επεξεργασία των δεδομένων σας από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook , Instagram .

3. Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Μεταφορές δεδομένων.

Τα δεδομένα σας είναι προσβάσιμα από τους υπαλλήλους μας καθώς και από κάθε άλλο πρόσωπο εξουσιοδοτημένο να επεξεργάζεται τα δεδομένα σας κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του. Είναι πιθανό να συνεργαστούμε με τρίτα πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, επαγγελματίες, ανεξάρτητους συμβούλους κλπ. τα οποία μας παρέχουν εμπορικές, επαγγελματικές ή τεχνικές υπηρεσίες για τους σκοπούς που αναφέρονται πιο πάνω, και υποστηρίζουν την Εταιρεία μας εν όλω ή εν μέρει, σε σχέση με τις δραστηριότητές μας. Κατά περίπτωση τα εν λόγω φυσικά/νομικά πρόσωπα θα ενεργούν ως Από Κοινού ή Ανεξάρτητοι Υπεύθυνοι Επεξεργασίας, Εκτελούντες την Επεξεργασία ή πρόσωπα εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τους ίδιους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω, με τα ίδια μέτρα ασφάλειας και σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές υποχρεώσεις.

Προτού το τρίτο μέρος λάβει τα Προσωπικά Δεδομένα, θα πρέπει:

Α) Να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο απορρήτου για να αξιολογήσουμε τις πρακτικές απορρήτου και τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτά τα τρίτα μέρη Β) Να λάβουμε εγγυήσεις, διά της υπογραφής συμβάσεως, από αυτά τα τρίτα μέρη ότι θα επεξεργάζονται Προσωπικά Δεδομένα σύμφωνα με τις οδηγίες μας και σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική και το εφαρμοστέο δίκαιο, ότι θα ειδοποιήσουν αμέσως την Εταιρεία μας για τυχόν συμβάντα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ή Ασφάλειας, αδυναμία συμμόρφωσης με τα πρότυπα που ορίζονται στην παρούσα Πολιτική και την υφιστάμενη νομοθεσία, ότι θα συνεργαστούν για την επανόρθωση οποιουδήποτε τέτοιου περιστατικού, ότι θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στα δικαιώματα των ατόμων που ορίζονται κατωτέρω και ότι θα επιτρέψουν στην Υπεύθυνη Επεξεργασίας να ελέγχει την επεξεργασία τους όσον αφορά τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις αυτές.

Τέλος, τα δεδομένα μπορούν να διαβιβάζονται περαιτέρω σε δημόσιες αρχές και ιδρύματα, καθώς και σε νομικούς μας συμπαραστάτες (νομικούς και ασφαλιστικές εταιρείες), για νόμιμους σκοπούς.

Εκτός από τα παραπάνω, τα Δεδομένα δεν θα αποκαλυφθούν σε τρίτους, ιδιώτες ή νομικά πρόσωπα και δεν θα διαδοθούν.

Κατά τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σας, εξασφαλίζουμε συνεχώς το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας. Ως εκ τούτου, τα δεδομένα σας θα διαβιβάζονται μόνο στους παρόχους υπηρεσιών και σε συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά και δεσμεύονται με σύμβαση εκ των προτέρων. Ενδεικτικά, τέτοιες συνεργαζόμενες εταιρίες είναι η εταιρεία που υποστηρίζει και φιλοξενεί τεχνικά το eshop, η μεταφορική/ταχυδρομική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τις παραδόσεις των προϊόντων, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (πχ τράπεζες, οργανισμοί πληρωμών, PayPal).

Διευκρινίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πληρωμής, δεν καταγράφουμε ούτε αποθηκεύουμε τις πληροφορίες πληρωμής κατά τη συναλλαγή αυτή, πχ. αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. Εσείς παρέχετε αυτές τις πληροφορίες απευθείας στον αντίστοιχο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών αποκλειστικά. Επίσης, σε περίπτωση που μέσω της ιστοσελίδας μας οδηγείστε σε ιστοσελίδες τρίτων, συνεργατών ή μη της Εταιρείας μας, η Εταιρεία μας ουδεμία ανάμειξη έχει σε τυχόν συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σας που πραγματοποιείται από τους διαχειριστές των τρίτων ιστοσελίδων στις οποίες εισέρχεστε. Ως εκ τούτου, καλείστε να συμβουλεύεστε την αντίστοιχη πολιτική απορρήτου στην εκάστοτε ιστοσελίδα την οποία επισκέπτεστε.

Η Εταιρεία μας δεν μεταβιβάζει Προσωπικά Δεδομένα εκτός ΕΕ, και αν χρειαστεί (για παράδειγμα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε υπηρεσίες Cloud) αυτό θα γίνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στα άρθρα 44 και επόμενα του ΓΚΠΔ, όπως με τη συναίνεσή σας, την εφαρμογή τυποποιημένων συμβατικών ρητρών που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή σε χώρες που θεωρούνται ασφαλείς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

4. Δεδομένα ανηλίκων

Ο ιστότοπός μας δεν υποχρεώνει στην εγγραφή χρηστών, δεν ασχολείται ούτε συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα σχετικά με παιδιά ή χρήστες του διαδικτύου ηλικίας κάτω των 18 ετών, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους.

Κατά τη συλλογή πληροφοριών απευθείας από εσάς, λαμβάνουμε την κατάλληλη μέριμνα προκειμένου να διακριβώσουμε ποιες από τις συλλεγόμενες προσωπικές πληροφορίες αφορούν ανηλίκους. Σε κάθε περίπτωση, εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 16 ετών, χωρίς επαληθεύσιμη γονική συναίνεση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων της ΕΕ 679/2016), θα διαγράψουμε τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων μας το συντομότερο δυνατό. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχουμε συλλέξει πληροφορίες από ανήλικο κάτω των 16 ετών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο άνω e-mail

5. Ποιο το νομικό πλαίσιο της εμπορικής επικοινωνίας μας ;

Είναι αυτό που καθορίζει η νομοθεσία περί προστασίας καταναλωτή (ν. 2251/1994) και η νομοθεσία ιδιωτικότητας (ΓΚΠΔ 2016/679), καθώς και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τροποποίηση του ν. 2472/1997 (ν. 3471/2006), ως εκάστοτε ισχύουν.

6. Πόσο χρόνο διατηρούνται τα δεδομένα σας;

6.1. Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζετε να αλληλεπιδράτε με εμάς και είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των σκοπών επεξεργασίας που περιγράφονται ανωτέρω (για παράδειγμα εάν διατηρείτε Λογαριασμό, αν είστε εγγεγραμμένοι για να λαμβάνετε εμπορική επικοινωνία από εμάς, αν κάνετε μία αγορά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, αν λαμβάνετε μέρος σε κάποιο διαγωνισμό, για φορολογικούς σκοπούς κλπ). Τα δεδομένα παραμένουν στη βάση του eshop έως ότου αιτηθείτε τη διαγραφή τους (πχ σε περίπτωση αίτησης διαγραφής του λογαριασμού σας), εκτός αν η διατήρησή τους επιβάλλεται βάσει υποχρέωσης εκ του νόμου (πχ φορολογικούς σκοπούς). Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα διαγράφονται αμέσως μετά την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τηρούνται, ενώ κάποια δεδομένα (πχ τυχόν δεδομένα παραγγελιών) διατηρούνται ανώνυμα ή ψευδωνυμοποιημένα για σκοπούς στατιστικής ανάλυσης.

6.2. α) Τα δεδομένα επικοινωνίας σας καθώς και τα δεδομένα των προσωπικών σας επιλογών για σκοπούς εμπορικής επικοινωνίας μαζί σας τα διατηρούμε για δύο (5) έτη από την τελευταία επικοινωνία σας μαζί μας (π.χ. πραγματοποίηση αγοράς, συμμετοχή σε διαγωνισμό) ή

β) μέχρι την άρση της συγκατάθεσής σας για καθέναν από τους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας, οπότε η Εταιρεία διαγράφει τα προσωπικά σας δεδομένα και δεν τα χρησιμοποιεί εφεξής (με εξαίρεση όσα δεδομένα οφείλει να διατηρεί βάσει της εκτέλεσης της σύμβασης ή/και σε εκπλήρωση υποχρέωσης της εκ του νόμου π.χ. φορολογικές υποχρεώσεις).

7. Πώς μπορείτε να ενημερώνεσθε και να διαχειρίζεσθε οι ίδιοι τα στοιχεία σας;

7.1. Επικοινωνώντας μαζί μας στο e-mail Support@kalos.gr της Επιχείρησης

7.2. Μέσω του Λογαριασμού σας στο e-shop, εφόσον έχετε δημιουργήσει Λογαριασμό κατά την εγγραφή σας στο e-shop.

7.2.1. Στον Λογαριασμό αποκτάτε πρόσβαση με την εισαγωγή ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, που θα δημιουργήσετε (τον οποίο οφείλετε να τηρείτε μυστικό και να διαφυλάσσετε πάντοτε καθώς και να ενημερώσετε την Εταιρεία σε περίπτωση απώλειας ή μη εξουσιοδοτημένης χρήσης). Ο κωδικός πρόσβασης κρυπτογραφείται και δεν είναι δυνατή η ανάκτησή του.

8. Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε;

Τα δικαιώματά σας μπορείτε να τα ασκήσετε στα στοιχεία επικοινωνίας της Εταιρείας.

Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε κατωτέρω αναλυτικό πίνακα με τα δικαιώματά σας και την σχετική επεξήγηση

Α. Δικαίωμα Πρόσβασης στα Προσωπικά Δεδομένα

Οποιουδήποτε κατέχουμε προσωπικά δεδομένα, μπορεί να ζητήσει να έχει πρόσβαση σε αυτά ή να τα τροποποιήσει/ενημερώσει όποτε το επιθυμεί ο ίδιος. Για θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων οποιοσδήποτε θελήσει να έχει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα θα χρειαστεί να μας στείλει e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Support@kalos.gr Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας, να μας ζητήσετε να σας δώσουμε πρόσβαση σε όποια δεδομένα δεν έχετε στη διάθεσή σας καθώς και να σας παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως ποια δεδομένα έχουμε, γιατί τα χρησιμοποιούμε, σε ποιον τα γνωστοποιούμε, εάν τα διαβιβάζουμε στο εξωτερικό και πώς τα προστατεύουμε, για πόσο καιρό τα κρατάμε, ποια δικαιώματα έχετε, πώς μπορείτε να υποβάλετε μια καταγγελία, από πού πήραμε τα δεδομένα σας (στο βαθμό που δεν έχουν ήδη δοθεί πληροφορίες στην παρούσα Πολιτική).

Β. Δικαίωμα Διαγραφής των προσωπικών Δεδομένων / δικαίωμα στη λήθη

Οποιουδήποτε κατέχουμε προσωπικά δεδομένα μπορεί να ζητήσει να διαγραφούν από τα αρχεία που κατέχουμε,αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας, αν επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ή στην περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση, με εξαίρεση την περίπτωση που έχει τελεσθεί αξιόποινη πράξη σε βάρος ημών ή τρίτου προσώπου και τα άνω προσωπικά δεδομένα απαιτούνται για την ποινική διαδικασία ή σε περίπτωση προσωπικής αντιδικίας της επιχείρησης με εσάς.

Για θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων οποιοσδήποτε θελήσει να διαγραφούν τα προσωπικά του δεδομένα θα χρειαστεί να μας στείλει e-mail στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση.

Γ. Δικαίωμα Διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας ζητήσετε να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).Μπορούμε να επιδιώξουμε να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των δεδομένων προτού τα διορθώσουμε.

Δ. Δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας

Όταν η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεσή σας, ή στην εκτέλεση σύμβασης και γίνεται με αυτοματοποιημένα μέσα, μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε αναγνώσιμη μορφή ή μπορείτε να ζητήσετε να μεταφερθούν απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Ωστόσο το δικαίωμα αυτό, βάσει του νόμου, αφορά μόνον τα δεδομένα που έχουν χορηγηθεί από το ίδιο το υποκείμενο και όχι αυτά που συνάγονται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας επί τη βάσει των δεδομένων που του έχει χορηγήσει το υποκείμενο

Ε. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεών σας ως προς την επεξεργασία.

Στ. Δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματός σας, συμπεριλαμβανομένων όσων ανωτέρω ενδεικτικά αναφέρονται. Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ΜΟΝΟ ισχύ, αφού επικοινωνήσετε μαζί μας  χρησιμοποιώντας το ως άνω e-mail Support@kalos.gr

 Σε περίπτωση που βασιζόμαστε στο νόμιμο συμφέρον μας: Σε περιπτώσεις όπου επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με βάση το νόμιμο συμφέρον μας, μπορείτε να μας ζητήσετε να σταματήσουμε για λόγους που σχετίζονται με την προσωπική σας κατάσταση. Πρέπει τότε να το πράξουμε αν δεν πιστεύουμε ότι έχουμε νόμιμο επιτακτικό λόγο να συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα.

 

Ζ. Απάντηση αιτημάτων σας

Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημά σας. Αν, όμως, το Αίτημά σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός Αιτημάτων σας, θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων δύο (2) μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

Η. Δικαίωμα περιορισμού επεξεργασίας

Μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να περιορίσουμε (δηλ. να διατηρήσουμε αλλά να μη χρησιμοποιήσουμε) τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν:

η ακρίβειά τους αμφισβητείται (βλέπε Διόρθωση), ώστε να μπορέσουμε να επαληθεύσουμε την ακρίβειά τους ή

η επεξεργασία είναι παράνομη, αλλά δεν θέλετε να διαγραφούν ή

δεν είναι πλέον απαραίτητη για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, αλλά εξακολουθούμε να τα χρειαζόμαστε για την θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων ή υπάρχει άλλος νόμιμος σκοπός επεξεργασίας ή άλλη νομική βάση.

Θ. Δικαίωμα Εναντίωσης

Μπορείτε να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία έχει ως νομική βάση το έννομο συμφέρον της Εταιρείας ή την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον.

Εφόσον ασκήσετε το δικαίωμα εναντίωσης, η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να αποδείξει ότι έχει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους επεξεργασίας που υπερτερούν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του υποκειμένου.

Ι. Ανθρώπινης παρέμβασης στην αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ

Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, να αιτηθείτε ανθρώπινη παρέμβαση, να εκφράσετε την άποψή σας και να αμφισβητήσετε την απόφαση που ελήφθη βάσει της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας.

ΙΑ. Δικαίωμα Άρσης συγκατάθεσης:

Δικαιούστε να άρετε την συγκατάθεσή σας, όπου προβλέπεται ως βάση της επεξεργασίας η λήψη της συγκατάθεσης. Η άρση γίνεται για το μέλλον.

9. Ποιες είναι οι διαδικασίες για την άσκηση των δικαιωμάτων σας ;

Ταυτοποίηση Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εμπιστευτικότητα όλων των αρχείων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα και διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από εσάς απόδειξη της ταυτότητάς σας αν υποβάλλετε αίτημα άσκησης των δικαιωμάτων σας σχετικά με τα εν λόγω αρχεία.

Κόστη Δεν θα σας επιβαρύνουμε με κόστος για την άσκηση των δικαιωμάτων σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός εάν, όπως προβλέπει ο νόμος, το αίτημά σας για πρόσβαση σε πληροφορίες είναι αβάσιμο ή υπερβολικό, οπότε έχουμε δικαίωμα να χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για τυχόν χρεώσεις πριν ολοκληρώσουμε το αίτημά σας.

Χρονοδιαγράμματα Στόχος μας είναι να απαντήσουμε σε τυχόν έγκυρα αιτήματα το αργότερο εντός ενός (1) μηνός από τη λήψη τους, εκτός εάν είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχετε υποβάλει αρκετά αιτήματα. Θα σας ενημερώσουμε εάν πρόκειται να χρειαστούμε περισσότερο από έναν (1) μήνα για τους λόγους που παρατίθενται ανωτέρω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρετε συγκεκριμένα και αληθή στοιχεία ή/και πραγματικά περιστατικά για να μπορέσουμε να απαντήσουμε ή/και να ικανοποιήσουμε με ακρίβεια το αίτημά σας, άλλως επιφυλασσόμαστε για τυχόν σφάλματα τα οποία εκφεύγουν του ελέγχου μας. Επίσης η Επιχείρησή μας δύναται να αποκρούσει αιτήματα που είναι αβάσιμα ή υπερβολικά ή καταχρηστικά ή κακόπιστα ή εν γένει παράνομα, στο πλαίσιο των προβλέψεων του νόμου.

Καταγγελία σε Εποπτική αρχή: Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Εποπτική Αρχή σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, αφού πρώτα επικοινωνήσετε μαζί μας για την εξεύρεση λύσης στο οποιοδήποτε πρόβλημά σας. Στην Ελλάδα, η εποπτική αρχή για την προστασία δεδομένων είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – ΑΠΔΠΧ (www.dpa.gr).

10. Cookies

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies για να είναι λειτουργική ή πιο αποδοτική στη λειτουργία της, για τη βελτίωση της πλοήγησής σας, για να σας παρέχουμε τις πλήρεις δυνατότητες της ιστοσελίδας και για να διασφαλίσουμε την ορθή εμφάνιση του περιεχομένου.

Τα cookies είναι μικρά αρχεία, που περιέχουν πληροφορία, σε μορφή κειμένου, το οποίο αποτελείται τις περισσότερες φορές από αριθμούς και γράμματα. Τα cookiesαποθηκεύονται στον υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε μια ψηφιακή πλατφόρμα, τα οποία, στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται ως μέσο αναγνώρισης του υπολογιστή σας. Τα cookies που τοποθετούνται από τον κάτοχο της ψηφιακής πλατφόρμας ονομάζονται «firstpartycookies». Τα cookies που τοποθετούνται από άλλους ονομάζονται «thirdpartycookies». Τα cookies τρίτου μέρους επιτρέπουν την παροχή δυνατοτήτων ή λειτουργιών τρίτου μέρους (όπως αναλυτικά στοιχεία, διαφημίσεις και βίντεο) στην ψηφιακή πλατφόρμα ή μέσω αυτής. Τα μέρη που τοποθετούν τα thirdpartycookies μπορούν να αναγνωρίσουν τη συσκευή σας τόσο όταν επισκέπτεται την ψηφιακή μας πλατφόρμα όσο και όταν επισκέπτεται ορισμένες άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Τα cookies εγκαθίστανται μόνο εφόσον αποδεχθείτε την εγκατάστασή τους κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας. Με την αποδοχή των cookies κατά την είσοδό σας στην ιστοσελίδα μας, δηλώνετε ρητώς ότι έχετε αναγνώσει και κατανοήσει τις ειδικότερες προϋποθέσεις και όρους που αφορούν στην εγκατάσταση, τη λειτουργία και το σκοπό που εξυπηρετούν τα cookies και παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση τους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μην αποδεχτείτε τα cookies. Στην περίπτωση αυτή θα εγκατασταθούν μόνον όσα cookies είναι απολύτως τεχνικά και λειτουργικά απαραίτητα για τη λειτουργία του eshop.

Έχετε την δυνατότητα να διαχειριστείτε τη χρήση και την εγκατάσταση των cookies οποτεδήποτε, μέσω ενός panel (πίνακας διαχείρισης), όπου θα μπορείτε να επιλέξετε ποια κατηγορία cookies εξ αυτών επιθυμείτε να αποδεχθείτε και ποιες όχι (ή να ζητήσετε να μην εγκατασταθούν όσα cookies δεν είναι απολύτως τεχνικά απαραίτητα).

Συγκεκριμένα, τα cookies που χρησιμοποιούνται από την ιστοσελίδα είναι τα ακόλουθα:

A. Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου. Τα Cookies αυτά σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του ιστότοπου, όπως πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές ή χρήση του καλαθιού αγοράς. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα και χωρίς αυτά, η ομαλή λειτουργία του ιστότοπου δεν είναι δυνατή.

VisitorGUID. Visitorcookie. Χρησιμοποιείται για να εξατομικεύει τον χρήστη κατά την περιήγησή του στην σελίδα.

VisitorState. Visitorstatecookie. Χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει τις προτιμήσεις του χρήστη όπως είναι η γλώσσα , η χώρα, το νόμισμα κλπ.

ForceClearCartLocalStorage. Χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει/διαγράφει το καλάθι του χρήστη και να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη.

ROUTEID.XXXX (LNB). Χρησιμοποιείται για να διανέμει την κίνηση από τον loadballancer για να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη.

SpPlList_XXXX. Χρησιμοποιείται για να καταγράφει τα προϊόντα που εμφανίζονται στο χρήστη και αν βελτιώνει την εμπειρία χρήστη.

__cfduid (Cloudflare CDN). Χρησιμοποιείται από το Cloudflare CDN για να βελτιώνει την ταχύτητα της σελίδας.

Logglytrackingsession. Χρησιμοποιείται να εντοπίζει λάθη κατά την διάρκεια της περιήγησης του χρήστη και να τα αναφέρει.

Vendd:UserAndVisitorShoppingCartJoin. Χρησιμοποιείται για να επαναφέρει προϊόντα που ο χρήστης έχει τοποθετήσει παλιότερα στο καλάθι του και να τα συγκεντρώνει στο νέο καλάθι του χρήστη.

ConsentChecked. Χρησιμοποιείται για να ελέγχει εάν ο επισκέπτης έχει δώσει την συγκατάθεσή του για τα sitecookies.

ASP.NET Session. Session cookie πουαποστέλλεταιστον web browser.Αυτό το cookie διαγράφεται όταν κλείσετε τον περιηγητή.

CurrentWishlistModel. Χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει την λίστα αγαπημένων του χρήστη στον περιηγητή και να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη.

CurrentCartModel. Χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει το καλάθι του χρήστη στον περιηγητή και να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη.

B. Cookies Λειτουργικότητας/ Προτιμήσεων

Τα cookies λειτουργικότητας επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές σας όπως γλώσσα, currency κ.τ.λ., ώστε να παρέχει βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παροχή υπηρεσιών που έχουν ζητηθεί από το χρήστη, όπως προβολή βίντεο ή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα cookies, δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα της περιήγησής σας σε άλλους ιστότοπους. Στην περίπτωση που απορρίψετε αυτά τα cookies, μπορεί να επηρεαστεί η απόδοση και λειτουργικότητα του ιστότοπου μας και να περιοριστεί η πρόσβασή σας στο περιεχόμενό του. Για παράδειγμα σε κάθε κλικ που θα κάνετε στη σελίδα, να σας ζητάει ξανά και ξανά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

PreviousCountryCode. Χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει την προηγούμενη επιλογή του χρήστη στην επιλογή χώρας και να βελτιώνει την εμπειρία χρήστη.

LastViewedProducts. Χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει και να εμφανίζει τα προϊόντα που είδε τελευταία ο χρήστης.

Γ. Cookies Στατιστικών

Πρόκειται για τα cookies που αξιοποιούν τον τρόπο που οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο, (για παράδειγμα, ποιες σελίδες επισκέπτονται συχνότερα και αν λαμβάνουν μηνύματα σφαλμάτων από ιστοσελίδες). Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για στατιστικούς λόγους και για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας.

_gtm. Google tag manager cookies. Χρησιμοποιείται από την Google για να εφαρμόζει το googletagmanager και το googleanalytics.

_ga. Googleanalyticscookie. Χρησιμοποιείται από την Google για να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το πώς οι χρήστες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και να μας βοηθήσει να την βελτιώσουμε. Χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σε μια ανώνυμη φόρμα, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού επισκεπτών της σελίδας.

Δ. CookiesMarketing

Τα Cookies στόχευσης και διαφήμισης συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειές σας στον διαδικτυακό τόπο. Σκοπός είναι να συλλέξουμε πληροφορίες όπως αριθμό επισκεπτών, αριθμό σελίδων που προβλήθηκαν κλπ, ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που σας παρέχονται, ανάλογα τις προτιμήσεις σας. Όσον αφορά τις διαφημίσεις, παρόλο που ο ιστότοπος μας δεν φιλοξενεί διαφημίσεις, όταν επισκεφτείτε κάποιον τρίτο ιστότοπο ή μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος χρησιμοποιεί διαφημίσεις, ενδέχεται να δείτε διαφήμιση που σχετίζεται με τον ιστότοπο μας και κάποιο είδος που είχατε δει κατά την πλοήγησή σας σε αυτόν.

__atuvc. AddThiscookie. Χρησιμοποιείται για να επιτρέπει την εύκολη διάδραση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

fr. Facebookcookie. Χρησιμοποιείται από το Facebook για να παρακολουθεί την δραστηριότητα του χρήστη και να βελτιώνει τις διαφημίσεις του.

Τονίζουμε πως με τα Cookies δεν υπάρχει καμία περίπτωση βλάβης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των επισκεπτών του site μας, ούτε στα αρχεία και τα προγράμματα που έχουν σε αυτούς. Τις πληροφορίες που αποθηκεύουν τα Cookies τις χρησιμοποιούμε μόνο για τους ανωτέρω σκοπούς.

Οι χρήστες μπορούν κάνουν την επιλογή να μη γίνεται χρήση των Cookies από το εκαστοτε πρόγραμμα περιήγησης τους λογου χαρι “chrome “ από ρυθμισεις- Απόρρητο και ασφάλεια- Εμφάνιση cookie και άλλων δεδομένων ιστότοπου.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τον περιηγητή σας, να σας ενημερώνει κάθε φορά πριν γίνει η αποθήκευση ενός cookie και να αποφασίζετε αν τελικά επιθυμείτε να γίνει η λήψη ή να το απορρίψετε. Εάν επιλέξετε να μη λαμβάνετε cookies, δε θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του περιηγητή σας.

11.Δικτυακοί τόποι τρίτων

Η Ιστοσελίδα μπορεί να περιέχει συνδέσμους σε δικτυακούς τόπους τρίτων. Οι συγκεκριμένες σελίδες δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας και δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων ή το περιεχόμενο που περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη ιστοσελίδα. Οι σύνδεσμοι αυτοί παρέχονται για ευκολία και η συμπερίληψη ενός συνδέσμου στον δικτυακό μας χώρο δεν υποδηλώνει έγκριση του συγκεκριμένου ιστότοπου από εμάς.

Εάν ο χρήστης παρέχει οποιαδήποτε στοιχεία προσωπικών δεδομένων μέσω οποιασδήποτε τέτοιας ιστοσελίδας τρίτου μέρους, η συναλλαγή του θα εμφανιστεί στην ιστοσελίδα αυτού του τρίτου προσώπου και το προσωπικά δεδομένα του χρήστη που θα συλλεχθούν και θα υπάγονται στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της εν λόγω ιστοσελίδας. Η συγκεκριμένη Πολιτική Απορρήτου δεν άφορα την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων τρίτων.

12.Ασφάλεια

Επιδιώκουμε να έχουμε όλα τα μέτρα και τα εργαλεία ασφαλείας, που βοηθούν στην προστασία έναντι της κακής χρήσης και αλλοίωσης των πληροφορίων υπό τον έλεγχο μας. Παρόλα αυτά ο επισκέπτης του δικτυακού τόπου μας, οφείλει να γνωρίζει ότι καμία μέθοδος μετάδοσης δεδομένων στο διαδίκτυο και καμία μέθοδος ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων δεν είναι 100% ασφαλής ακριβώς λόγω εγγενών περιορισμών του διαδικτύου. Ο χρήστης αποδέχεται και συμφωνεί ότι οποιαδήποτε πληροφορία που μεταδίδεται ή αποθηκεύεται μέσω της ιστοσελίδας, γίνεται με δικιά του ευθύνη.

13. ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας ή την εγγραφή σας ως μέλους στην ιστοσελίδα μας ή με την εγγραφή σας στη λίστα του ενημερωτικού δελτίου/newsletter μας δηλώνετε ότι αποδέχεστε και συναινείτε με την παρούσα Πολιτική καθώς και μας παρέχετε ΤΗ ΡΗΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΑΣ για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

14. Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε την παρούσα Πολιτική, για παράδειγμα για να συμμορφωθούμε με τις νέες απαιτήσεις που επιβάλλουν ισχύοντες νόμοι, οδηγίες, ή τεχνικές απαιτήσεις ή σε περίπτωση αναθεώρησης διαδικασιών ή πρακτικών μας. Θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε αναθεώρηση στην Πολιτική Απορρήτου μας με δημοσίευση της στην ιστοσελίδα https://kalos.gr. Επίσης, σας ενθαρρύνουμε να ελέγχετε περιοδικά την παρούσα σελίδα.